B1 pakt Nederlandse titel

• juni 12, 2016

Voor het eerst in twintig jaar heeft DOS’46 weer een B-team dat kampioen van Nederland is. De ploeg van de trainers Jelmer Jonker en Jurgen Lucas leverde zaterdag op het NK Veldkorfbal in Bennekom een fantastische prestatie. Een zeer gedegen voorbereiding leidde tot een wedstrijd waarin vrijwel alles klopte bij de Nijeveense jeugd. Het gaatje was bij rust geslagen (10-13) en werd in de tweede helft al vrij snel uitgebreid. Een diepe buiging voor de manier waarop de B1 de wedstrijd uiteindelijk op zeer professionele wijze uitspeelde. Het laatste fluitsignaal klonk bij 17-24, waarna het Nijeveense feestje losbarstte.

DOS’46 B1 en DeetosSnel B1 waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Bij 8-8 sloeg uitblinker van deze middag Kaj Raterman (tien treffers!) met twee doelpunten een gaatje in Nijeveens voordeel: 8-10. Na 10-12 zorgde Evy Wonink met een belangrijk doelpunt voor een ruststand van 10-13.

Na rust deed DeetosSnel nog even iets terug, maar de vroege tussensprint van DOS’46 in de tweede helft bleek achteraf de beslissende fase. Achtereenvolgens Kaj Raterman, Danni Dingste en Silke Wolters zorgden voor een stand van 11-16. Hierna werd het gat tussen beide ploegen nimmer kleiner dan drie doelpunten. Geen moment gaf DOS’46 de tegenstander nog het gevoel dat er iets te halen viel in deze finale. Via 13-18 en 16-21 werd de einduitslag bepaald op 17-24. De kampioensploeg kwam vooral in de tweede helft tot een ongelofelijk hoog niveau. Een dikke pluim voor Jelmer Jonker en Jurgen Lucas, die hun ploeg deze middag op zo’n volwassen manier voor de dag lieten komen!

Wij feliciteren de B1 en de hele staf van harte met deze fantastische prestatie!

Klik hier voor de fotoreportage van Henk Slagter.