DOS’46 2 en B1 plaatsen zich voor NK-finale

  • juni 4, 2016

Het is een mooi weekend voor onze club. Wist DOS’46 2 zich gisteravond al te plaatsen voor de finale van het Nederlands kampioenschap, vandaag voegde DOS’46 B1 daar nog een finaleticket aan toe! Beide ploegen versloegen hun directe tegenstander (resp. DeetosSnel 2 met 23-16 en TOP/Quoratio B1 met 14-16) en mogen zich nu opmaken voor de veldfinales die volgende week gespeeld gaan worden.

DOS’46 2 – DeetosSnel 2

In de Multiselect Arena moest DOS’46 2, als kampioen van de Reserve Ereklasse A, het vrijdagavond j.l. opnemen tegen de nummer twee van de Reserve Ereklasse B, DeetosSnel 2 uit Dordrecht. Met Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas op de bank, die Roelof Koopmans wegens andere verplichtingen vervingen, startten de Nijeveners voortvarend.

De eerste aanval, bestaande uit Jeffrey van Doeselaar, Jesse de Jong, Marieke Klaver en Lisanne Koster, had binnen no-time 2-0 op het scorebord staan. Het tweede aanvalsvak, met Bastiaan Nijmeijer, Rick Wessel, Iris Hulzebosch en Kim Petersen, deed er weliswaar iets langer over maar produceerde eveneens twee goals zodat er na 10 minuten spelen een 4-0 stand op het scorebord stond. DeetosSnel 2 liet echter zien niet voor niets naar Nijeveen te zijn afgereisd en deed iets terug: 4-2. Tot 7-5 konden de Dordtenaren in het spoor van de rood-zwarten blijven maar daarna sloeg DOS’46 2 al het, naar wat later bleek, beslissende gat. Met frivool spel en mooie combinaties werd de 11-5 ruststand bereikt.

In het tweede bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Er werd om en om gescoord en zo bleef de marge steeds ruim in het voordeel van de Nijeveners. Het gaf Daniël Hulzebosch de gelegenheid een aantal A-junioren speeltijd te geven. Sven van Erp, Martijs van Schie, Ilse Jobing en Femke van Zwol maakten zodoende hun opwachting ten koste van Bastiaan Nijmeijer, Rick Wessel, Marieke Klaver en Lisanne Koster. Het eindsignaal volgde bij een stand van 23-16 wat voor DOS’46 2 betekende dat de finaleplaats veiliggesteld was.

Doelpunten DOS’46 2:

Jesse de Jong 5, Iris Hulzebosch 3, Kim Petersen 3, Rick Wessel 3, Bastiaan Nijmeijer 3(1), Marieke Klaver 2, Lisanne Koster 2 en Jeffrey van Doeselaar 2(1).

DOS’46 2 treedt volgende week in de finale aan tegen AKC Blauw Wit 2 uit Amsterdam (Datum, tijd en plaats zijn op het moment van schrijven nog niet bekend).

 

TOP/Quoratio B1 – DOS’46 B1

De korfbalvelden van EKVA uit Almere waren vandaag het decor voor de halve finales voor B-aspiranten. Als winnaar van de Hoofdklasse A mochten de Nijeveners aantreden tegen TOP/Quoratio B1 uit Sassenheim, die in de Hoofdklasse B bovenaan geëindigd waren. DOS’46 B1 moest het dit keer doen zonder de geschorste Jesse van der Linde, die in de laatste competitiewedstrijd tegen een rode kaart aan was gelopen.

Zonder Van der Linde maar met Danni Dingsté, Kaj Raterman, Marit Strating, Silke Wolters (eerste aanval), Hielke Oostveen, Mart Vrielink, Famke Smelt en Evy Wonink (eerste verdediging) begonnen de Nijeveners overtuigend aan de wedstrijd. Via 0-3 liepen de rood-zwarten uit naar een 1-5 voorsprong. De ploeg uit Sassenheim kroop echter langzaam uit z’n schulp en trok de stand met een paar mooie aanvallen weer gelijk: 5-5. DOS’46 B1 had meteen een antwoord klaar (5-6) en liep via 5-8 uit naar een 8-11 ruststand.

Na de pauze werd het verschil tussen beide ploegen alleen maar groter en op de stand van 8-14 leek de wedstrijd al bijna gespeeld. Maar TOP/Quoratio B1 veerde op, daar waar de ploeg van Jelmer Jonker en Jurgen Lucas alleen maar statischer en trager ging spelen. Via 11-14 werd het 14-15 en was het weer een wedstrijd. In de laatste spannende minuten stelden de Drenten echter orde op zaken en trokken zo met 14-16 de overwinning naar zich toe.

Deze winst betekent dat DOS’46 B1 volgende week zaterdag, 11 juni, mag aantreden op het NK Veldkorfbal in Bennekom. Om 14.00 uur spelen zij om de landstitel tegen DeetosSnel B1 uit Dordrecht.

Houd voor meer informatie omtrent deze finales de website goed in de gaten. Zodra er nieuws is zullen we dat hier communiceren!

Media

Klik hier voor het wedstrijdverslag van DOS’46 2 – DeetosSnel 2 (website DeetosSnel).

Klik hier voor de foto’s van B1 (Gerald Smelt; deel 1)

Klik hier voor de foto’s van B1 (Gerald Smelt; deel 2)

Klik hier voor alle informatie omtrent het NK Veldkorfbal in Bennekom