DOS'46 – Nic./Alfa-college (32-21)

• mei 26, 2016

De laatste competitiewedstrijd van DOS’46 stond naast de confrontatie met Nic./Alfa-college uit Groningen vooral in het teken van het afscheid nemen van Maaike Steenbergen en enkele stafleden. De rust werd opgezocht met een 14-12 tussenstand in het voordeel van de Nijeveners. Deze voorsprong werd gedurende de tweede helft uitgebreid en het laatste fluitsignaal klonk bij een 32-21 eindstand voor DOS’46.

In de eerste aanval begonnen Jelmer Jonker, Sven Jonker, Rosemiek Harrewijn en Maaike Steenbergen voor DOS’46. Max Malestein, Harjan Visscher, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen startten in de verdediging.

Na een snelle openingstreffer van Sven Jonker met een afstandsschot, waren het de bezoekers uit Groningen die het eerste gaatje sloegen: 1-3. DOS’46 kwam beter in de wedstrijd en de doelpunten begonnen te vallen. De kleine achterstand werd gedicht middels afstandsschoten van Sven Jonker, Rosemiek Harrewijk, Loes Blacquière en Harjan Visscher: 5-3. DOS’46 zou deze voorsprong gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen geven. Nic./Alfa-college kwam op 8-8 nog gelijk door twee doelpunten van Shay Conroy. Jelmer Jonker deed daarna van zich spreken met een treffer. Hij benutte een vrije bal en de 9-8 verscheen op het scorebord. De gebroeders Jonker kregen voor de rust het publiek nog van de banken. Sven Jonker passeerde Tim Flokstra en vond de vrijstaande Jelmer Jonker die deze korte kans benutte: 14-12.

DOS’46 kwam scherp uit de rust met drie rake afstandsschoten. Harjan Visscher (twee maal) en Jelmer Jonker namen deze voor hun rekening. Er was voor het eerst in de wedstrijd een (groot) gat: 17-12. Een zeer zuiver schietende Sven Jonker zorgde voor de 20ste treffer van DOS’46. Nic./Alfa-college probeerde middels het wisselen van enkele spelers de wedstrijd nog te keren. DOS’46 liep in deze fase niet verder uit, NIC./Alfa-college kon echter ook niet dichterbij komen. Het verschil bleef lang zes doelpunten. Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher en Sven Jonker besliste de wedstrijd met afstandsschoten: 27-18. Maaike Steenbergen (volgend jaar spelend bij PKC/SWKGroep) mocht de 30-20 voor haar rekening nemen. Na deze treffer wisselde Daniël Hulzebosch zijn aanvoerster onder luid applaus van het publiek. Klein smetje op het zuivere schutterswerk van Sven Jonker was de gemiste strafworp op 31-21. Jonker maakte zijn gemiste strafworp echter goed met een fantastisch schot vanaf de middenlijn waarna vervolgens het eindsignaal klonk: 32-21.

DOS’46 is door deze overwinning het veldseizoen ongeslagen gebleven. Uit de 14 wedstrijden werden 27 punten behaald. Een knappe prestatie voor de ploeg van Hulzebosch/Lucas. Volgend jaar acteert DOS’46, na een paar seizoenen Hoofdklasse, weer in de Ereklasse.