DOS'46 – De Hoeve (28-21)

• mei 22, 2016

De doordeweekse wedstrijd van DOS’46 tegen De Hoeve eindigde in een reguliere overwinning voor de thuisspelende Nijeveners. Het publiek kreeg vooral in de eerste helft van het duel attractief korfbal voorgeschoteld. Hoewel de eindstand 28-21 anders doet vermoeden, miste de ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas toch veel kansen; ook de gasten hadden veel meer mogelijkheden kunnen benutten.

DOS’46 begon het duel met in de aanval Rosemiek Harrewijn, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Leander Zwolle. In het verdedigingsvak Nienke Hintzbergen, Marieke Klaver, Sven Jonker en Harjan Visscher.
Na treffers van Jelmer Jonker en Leander Zwolle in de openingsfase, kwam De Hoeve langszij en toonden de gasten zich ook na een kwartier spelen nog gelijkwaardig aan DOS’46. Vanaf de 5-5 kwamen de bezoekers er even niet meer aan te pas. De 10-5 uit handen van Harjan Visscher volgde op een fraaie assist van Nienke Hintzbergen.
Hoewel DOS’46 duidelijk de bovenliggend partij was, moest er flink worden gewerkt om een veilige marge te behouden. De 16-11 voorsprong bij rust gaf DOS’46 veel vertrouwen, maar na tien minuten in de tweede helft, bij 18-15, zag Daniël Hulzebosch reden om een time-out aan te vragen nadat wat slordigheden in het spel van zijn ploeg waren geslopen.
Jelmer Jonker en Sven Jonker stelden orde op zaken, 20-15, waarna Iris Hulzebosch binnen de lijnen kwam voor Marieke Klaver. Na de 20-16 op het scorebord volgden treffers van Jelmer Jonker en twee loepzuivere afstandsschoten van Nienke Hintzbergen. Het mooiste doelpunt van de avond was van Jelmer Jonker, na een schitterende combinatie met Leander Zwolle: 25-16.
De Hoeve benutte het laatste kwartier van de wedstrijd om het verlies wat dragelijker te maken. Namens DOS’46 schoot Nienke Hintzbergen voor de zevende keer raak en rondde Harjan Visscher een vrije bal mooi af. Bastiaan Nijmeijer kwam in het veld voor Sven Jonker. Vlak voor tijd was Jelmer Jonker voor de tiende keer trefzeker.

Doelpunten DOS’46:
Jelmer Jonker 10, Nienke Hintzbergen 7, Sven Jonker 4, Maaike Steenbergen 3, Harjan Visser 2 en Leander Zwolle 2.

Aanstaande zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. In de Multiselect Arena speelt DOS’46 om 15:30 uur tegen NIC./Alfa-college.