HKV/Ons Eibernest – DOS'46 (28-35)

• mei 8, 2016

DOS’46 heeft een klinkende uitoverwinning gehaald op HKV/Ons Eibernest. De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas kwam eigenlijk geen moment in gevaar. En dat terwijl ook HKV/Ons Eibernest vaak de korf wist te vinden. Opvallend was dan ook het aantal doelpunten dat in deze veldwedstrijd werd gescoord. In Den Haag kwam de einduitslag na een attractief duel uiteindelijk uit op 28-35. Onhoudbaar was Harjan Visschier; hij kwam deze middag tot tien doelpunten. Bij de dames had Loes Blacquière met vijf treffers het vizier op scherp.

DOS’46 betrad het veld met in de eerste aanval Harjan Visscher, Max Malestein, Nienke Hintzbergen en Loes Blacquière. In de eerste verdediging posteerde Daniël Hulzebosch Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Maaike Steenbergen en Marieke Klaver. Zijn visitekaartje gaf Visscher al in de eerste minuten af. Hij bracht zijn ploeg met twee afstandschoten op een 0-2 voorsprong. Hij zette de trend voor zijn teamgenoten, want DOS’46 wist de korf direct goed te vinden. Via tussenstanden van 1-6 en 2-8 was de stand na een kwartier spelen 4-10. Hiermee was de basis voor een overwinning in Nijeveens voordeel gelegd.

HKV/Ons Eibernest wist het verschil voor rust echter zeer bescheiden te houden en in het tweede gedeelte van de eerste helft zelfs fors terug te dringen. De thuisploeg sloop dichterbij en maakte er weer een wedstrijd van. De veerkracht van HKV/Ons Eibernest leidde tot een ruststand van 13-15. Lang liet DOS’46 haar opponent niet in de waan dat er wat te halen was op eigen veld. Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen hadden na de pauze nog geen twee minuten nodig om de stand te veranderen in 13-17. En na een kleine tegenstoot (14-17) zorgden Leander Zwolle en Harjan Visscher voor 14-18 en 14-19 en daarmee voor de beslissing in de wedstrijd. Het werd vervolgens een vermakelijke pot korfbal met onnoemelijk veel doelpunten. Alle spelers van DOS’46 wisten de korf te vinden. Alleen invalster Rosemiek Harrewijn (in het veld voor Marieke Klaver) kwam niet tot scoren.

Hoewel HKV/Ons Eibernest totaal niet slecht scoorde, ging bij DOS’46 de gashendel nog veel verder open. Het grootste verschil dat de Nijeveners wisten te maken was een gat van 9 doelpunten. Dat werd bereikt bij 18-27, 19-28 en 20-29. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord 28-35 aan.