Technische staf A1 compleet

  • mei 4, 2016

De Commissie Topkorfbal heeft de technische staf voor junioren A1 voor volgend seizoen rond. Sjors Keij was reeds aangesteld als hoofdtrainer. De oud-speler van DOS’46 krijgt Rick Wessel en Joyce Smits aan zijn zijde. Rick gaat aan de slag als veldtrainer, Joyce wordt verantwoordelijk voor analyses en persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van spelers.

Rick Wessel was twee jaar actief als hoofd jeugdopleidingen. Nu treedt de speler van DOS’46 2 dus toe tot het begeleidingsteam van A1. ‘Ik vind het erg leuk om met talentontwikkeling bezig te zijn. Wat is er nu mooier om dat bij je eigen club te doen?,’ aldus Rick. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans krijg en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de spelers waardoor de stap van de junioren naar de A-selectie zo klein mogelijk wordt gemaakt.’

Joyce Smits speelde jaren in het eerste van DOS’46. Tevens maakte zij deel uit van Jong Oranje en het Nederlands team. Op haar erelijst prijkt een wereldtitel. ‘Bij spelers die in ontwikkeling zijn, komt van alles op hun pad,’ zegt Joyce. ‘Daarbij is een goede begeleiding van groot belang, zowel op technisch, tactisch als mentaal gebied. Ik wil me heel graag inzetten om de ontwikkeling van de junioren zo goed mogelijk te laten verlopen.’

Ron Raterman, bestuurslid Topkorfbal tot slot: ‘Ik denk dat we een mooi begeleidingsteam bij elkaar hebben, waarbij de drie trainers elkaar goed aanvullen.’