Samantha Schorn-Jonkman keert terug bij DOS’46

  • mei 3, 2016

DOS’46 heeft zich voor het komend seizoen versterkt met Samantha Schorn-Jonkman. De 33-jarige Schorn is geen onbekende in Nijeveen. In het seizoen 2002-2003 verdedigde ze ook al eens de rood-zwarte kleuren. De destijds 20-jarige korfbalster vertrok na één seizoen naar DOS-WK uit Enschede. Daar ontpopte ze zich tot angstgegner van iedere speelster in de Hoofdklasse en later Korfbal League. Het bracht Schorn tot in Oranje, ze werd verkozen tot korfbalster van het jaar 2006-2007 en is tot op heden nog steeds recordhoudster met de meeste doelpunten in één seizoen achter haar naam.

Op 24-jarige leeftijd en twee Europese titels en zes interlands later, besloot Samantha Schorn het rustiger aan te gaan doen. Ze koos ervoor om in haar woonplaats Almelo bij AKC te gaan korfballen en speelt daar, met een tweetal onderbrekingen door zwangerschappen, nu nog steeds. ‘Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan,’ aldus de oud-international. En toen DOS’46-trainer Daniël Hulzebosch belde met de vraag of ze open stond voor een hereniging hoefde ze niet lang na te denken. ‘Soms komen er dingen op je pad. Het is voor mij een allerlaatste kans en ik ben fit dus nu kan het nog. Niets weerhield me eigenlijk, ik heb het thuis met m’n gezin organisatorisch goed geregeld dus ik ga er nog een keer voor.’

Hulzebosch is duidelijk in de rol die hij voor Schorn ziet bij DOS’46: ‘Samantha is een dominante aanvalster van wie onze jonge spelers nog veel kunnen leren. Samantha kan nog prima mee in de reserve Korfbal League en we denken dat ze als pinchhitter voor ons van grote waarde kan zijn in de Korfbal League. We zijn dan ook erg blij met de ervaring die ze als puntspeelster met zich meebrengt. Deze ervaring kan ze in een leidersrol overbrengen op de jeugd in zowel coachend opzicht als het geven van weerstand.’

Samantha Schorn zelf heeft in ieder geval ontzettend veel zin in haar nieuwe uitdaging. ‘Ik vind het leuk de jeugdige, talentvolle ploeg van DOS’46 op deze manier te ondersteunen. Ik hoop dan ook dat ik iedereen nog kan verbazen, al wil ik zeker niet de jeugd in de weg staan. Ik wil met DOS’46 zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Hoe hoog dat is? Er ontbreekt nog één prijs op mijn lijstje…’