DOS'46 – Wageningen (26-18)

  • april 30, 2016

DOS’46 is ook op het veld terug op het hoogste niveau! Na een overtuigende winst op KV Wageningen werd DOS’46 kampioen in de Hoofdklasse A en speelt het volgend seizoen Ereklasse. In de Multiselect Arena, waar omheen de supporters schouder aan schouder stonden, werd na een ruststand van 13-8 een klinkende overwinning neergezet van 26-18.

De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas verscheen in de volgende opstelling in het veld:

Eerste aanval: Maaike Steenbergen, Loes Blaquière, Leander Zwolle en Bastiaan Nijmeijer. Eerste verdediging: Nienke Hintzbergen, Rosemiek Harrewijn, Harjan Visscher en Max Malestein. Jelmer Jonker zat aan de kant wegens een schorsing na een gele kaart in de vorige wedstrijd tegen SCO en Sven Jonker was afwezig door werkzaamheden in het buitenland.

De wedstrijd startte wat later door het warme weer en kwam aanvankelijk wat moeilijk op gang. Pas in de vijfde minuut opende Wageningen de score vanaf de strafworpstip. Ondanks de hitte werd er in redelijk tempo gespeeld en kon Wageningen tot 7-7 bijblijven. De doelpunten van DOS’46 kwamen tot die fase uit handen van Loes Blaquière, Harjan Visscher (3), Bastiaan Nijmeijer (2) en Maaike Steenbergen. Daarna namen de Nijeveners afstand en kon Wageningen slechts toekijken hoe er soms oogstrelende aanvallen op de mat werden gelegd.

Een sterk spelende Harjan Visscher, gesteund door zijn vakgenoten, was in de eerste helft niet te stoppen met vijf treffers. Verdedigend lieten de rood-zwarten geen steken vallen. De Wageningers scoorden na 7-7 nog slechts één keer voor rust. De wedstrijd was toen allang geen strijd meer. Ook Leander Zwolle en Nienke Hintzbergen lieten zien dat zij dit seizoen in de selectie van DOS’46 gegroeid zijn en scoorden voor rust de laatste twee doelpunten. Het vlaggenschip uit Nijeveen kon met een gerust hart gaan rusten en afkoelen.

Het fluitsignaal klonk nog na, toen in de tweede helft Wageningen liet zien dat ze niet voor niks op de tweede plek in de Hoofdklasse staan. De ploeg scoorde direct de 13-9 en 13-10 middels twee afstandschoten. Echter imponeerde dat de kampioenskandidaten niet. Zij speelden het spel op hun eigen wijze gewoon door, in alle vrijheid en af en toe wat minder geconcentreerd. Het leverde in het geheel een vermakelijke pot korfbal op, waarin Wageningen slechts een bescheiden rol speelde. De afwezigheid van wind zorgde ervoor dat het overgrote deel van de doelpunten van afstand gescoord werden door een – zoals gewoonlijk – hard werkende Max Malestein (4), Bastiaan Nijmeijer (2), Harjan Visscher (3) en Leander Zwolle (3). Dat bracht de stand op 23-16.

Daniël Hulzebosch bracht Marieke Klaver in het veld voor Nienke Hintzbergen en Jesse de Jong voor Harjan Visscher onder luid applaus van de supporters. Even later viel diezelfde eer ten deel aan Maaike Steenbergen en Bastiaan Nijmeijer, die vervangen werden door Iris Hulzebosch en Rick Wessel. Waarmee ook duidelijk werd dat de selectie vele talenten in haar gelederen heeft, die feilloos ingezet kunnen worden.

Uiteindelijk werd de eindstand 26-18 en werden het kampioenschap én de promotie naar de Ereklasse met champagne en bloemen na een toespraak van voorzitter Henk Jonker en trainer Daniël Hulzebosch uitbundig gevierd.

Doelpunten DOS’46:

Harjan Visscher 8, Bastiaan Nijmeijer 5, Leander Zwolle 5, Max Malestein 4, Loes Balquière 2, Maaike Steenbergen 1 en Nienke Hintzbergen 1.

DOS’46 heeft nog één uitwedstrijd te spelen op 21 mei tegen HKV/Ons Eibernest en nog twee thuiswedstrijden, op 24 mei tegen De Hoeve en op 28 mei tegen Nic./Alfa-college.

Klik hier voor het verslag op RTV Drenthe en een interview met Maaike Steenbergen.