‘Het nieuwe kunstgras is van iedereen’

  • april 21, 2016

Hij was één van de mannen van het eerste uur toen er gesproken werd over een nieuw kunstgrasveld. In klein comité brainstormde Henri Bouwknegt, eigenaar/directeur van Multiselect, over een nieuwe accommodatie. Het resultaat is duidelijk: op Sportpark Tussenboerslanden ligt bij DOS’46 een prachtig nieuw veld, dat 23 april wordt geopend. Dankzij sponsoring van Henri Bouwknegt mag het hoofdveld de naam Multiselect Arena dragen. De beide dugouts worden gesponsord door Alex Kooij Schilderwerken en Mensendieck Zwolle.

Naast financiën uit verkaveling, garantiefonds, veiling en andere acties vanuit de club, kwam bij de start van de plannen al direct sponsoring van het hoofdveld ter sprake. ‘Eigenlijk uit de gek zei ik dat ik dat wel wilde doen,’ aldus Bouwknegt. ‘Het werd serieus toen bleek dat zich geen andere gegadigden meldden. Op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt.’

Henri Bouwknegt draagt met zijn bedrijf Multiselect uit Ruinerwold graag iets bij aan DOS’46. ‘Ik ben onder de indruk van DOS’46. Er zitten heel veel goede mensen die echt iets voor elkaar krijgen. Ze leunen niet achterover tot de gemeente over de brug komt. Dat levert een clubgevoel op.’ De Nijevener vindt het belangrijk dat dankzij de nieuwe accommodatie alle ploegen gebruik kunnen maken van kunstgras. ‘Je ziet door de week nu ook de E’tjes en F’tjes erop trainen. Zo valt niemand buiten de boot. Ik streef altijd naar gelijkheid.’

Multiselect, detacheringsbureau voor bouwkundig ingenieurs, is een groeiend bedrijf. ‘We hebben 150 mensen in dienst. We doen bouwkundige projecten in het hele land, van de Noord-Zuid lijn tot aardbevingsschade in Groningen. Binnenkort openen we een nieuwe vestiging in Amersfoort. Multiselect staat voor verbinden, het teamgevoel. We vinden het belangrijk dat we de dingen samen doen. Dat is ook een belangrijke reden om DOS’46 te sponsoren. DOS heeft veel teams, maar het blijft één club.’

Om de totstandkoming van het nieuwe veld met iedereen te vieren, krijgen alle bezoekers en spelers die de eerste week bij DOS’46 komen een consumptiemunt van Multiselect. Bouwknegt: ‘Het veld is immers van iedereen. Dan vind ik dat je dat ook met iedereen moet vieren.’