DOS'46 – Oost Arnhem (32-17)

  • april 15, 2016

Na de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld, de Multiselect Arena, stond de wedstrijd DOS’46 – Oost-Arnhem op het programma. Vorige week werd het veldseizoen goed hervat met een overwinning op SKF en deze positieve lijn moest doorgetrokken worden. Na een moeizaam begin van de wedstrijd gaf het scorebord een 16-11 ruststand aan. In de tweede helft had Oost-Arnhem moeite met scoren door goed verdedigend werk van DOS’46. De thuisploeg bleef echter wel door scoren en de teller kwam op 32 doelpunten, net zoveel als vorige week. Eindstand was 32-17.

Als koploper van de Hoofdklasse A (HKA) startte DOS’46 in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Rosemiek Harrewijn en Maaike Steenbergen.

Eerste verdediging: Max Malestein, Harjan Visscher, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen.

DOS’46 begon scherp en Leander Zwolle maakte al snel de 1-0 met een korte kans (prachtige tip-in in opsprong na rebound). Na de 1-0 kwam de wedstrijd langzaam op gang en na tien minuten spelen was de stand 4-1 door doelpunten van Harjan Visscher (2) en Maaike Steenbergen. De voorsprong werd uitgebouwd tot 8-3 door scores van Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher, Jelmer Jonker en Max Malestein. Deze wedstrijd leek al gespeeld voor de ploeg van Daniël Hulzebosch, echter knokten de bezoekers zich terug in de wedstrijd en na een half uur korfballen deden de bezoekers weer volledig mee (13-10). Door doelpunten van Harjan Visscher, Jelmer Jonker en Leander Zwolle werd het gat weer zes punten. De directe tegenstander van Jelmer Jonker, Thijs Broenink, zorgde met zijn afstandsschot dat de ruststand bepaald werd op 16-11.

In de tweede helft zat het over het algemeen verdedigend goed bij DOS’46 en op deze basis kon de stand verder uitgebreid worden. Door doelpunten van Harjan Visscher, Rosemiek Harrewijn, Leander Zwolle en Nienke Hintzbergen was het verschil al snel negen doelpunten, 20-11. Oost-Arnhem deed iets terug door doelpunten van Rick Verbouw, Bas Broenink en Tim Pels (20-14). DOS’46 scoorde via Nienke Hintzbergen (2), Maaike Steenbergen en Harjan Visscher en Oost-Arnhem deed iets terug door Thijs en Bas Broenink. Leander Zwolle, Jelmer Jonker en Max Malestein brachten de stand op 27-17 en de laatste tien minuten kwamen Bastiaan Nijmeijer, Iris Hulzebosch en Marieke Klaver voor respectievelijk Leander Zwolle, Rosemiek Harrewijn en Loes Blacquière nog in het veld. Door afstandsschoten van Maaike Steenbergen en Bastiaan Nijmeijer (2) en 2 benutte strafworpen van Harjan Visscher werd de eindstand bepaald op 32-17. DOS’46 gaat door deze overwinning nog ongeslagen aan kop in de HKA met 17 punten. KV Wageningen volgt met 14 punten. Oost-Arnhem moet de komende wedstrijden gaan strijden tegen degradatie. Volgende week zaterdag, 30 april, staat de uitwedstrijd tegen SCO uit Oldeholtpade op het programma voor DOS’46. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur op Sportcomplex De Hoolt-Tuun.

Doelpunten DOS’46:

Harjan Visscher 8 (2), Jelmer Jonker 5 (1), Leander Zwolle 5, Nienke Hintzbergen 4, Maaike Steenbergen 4, Max Malestein 2, Bastiaan Nijmeijer 2, Loes Blacquière 1, Rosemiek Harrewijn 1.