SKF – DOS'46 (16-32)

• april 7, 2016

DOS’46 is de tweede helft van de veldcompetitie uitstekend begonnen. In Veenendaal verpletterde de Nijeveners SKF met 16-32. Geen enkel moment was de overwinning in gevaar, het krachtsverschil was eenvoudigweg te groot. Bij rust was het definitieve gat al geslagen: 6-17. De ruime overwinning is voor DOS’46 na de zaal een eerste stap richting het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

Coach Daniël Hulzebosch koos in de uitwedstrijd om te starten met Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Maaike Steenbergen en Rosemiek Harrewijn in de aanval. Harjan Visscher, Max Malestein, Nienke Hintzbergen en Loes Blacquière vormden de eerste verdediging. Alleen bij 1-0 keek de Nijeveense ploeg nog tegen een achterstand aan, maar dat ‘foutje’ werd snel goed gemaakt. SKF kon vervolgens alleen nog bij 2-2 op gelijke hoogte komen. Daarna was het de gehele wedstrijd alleen nog maar DOS’46 dat de klok sloeg. Via 3-7, 4-10 en 5-16 brak de rust aan bij 6-17.

Na de pauze eenzelfde beeld op de doordeweekse avond in Veenendaal. Jelmer Jonker verzilverde direct in de eerste minuut na rust een doorloopbal: 6-18. Jonker werd uiteindelijk met zeven treffers topscorer aan de kant van DOS’46. Ook Leander Zwolle, Harjan Visscher en Nienke Hintzbergen scoorden er met ieder vijf doelpunten lustig op los. SKF kwam in de tweede helft tot tien scores, tegen zes in de eerste helft. Het verschil met de Nijeveners liep echter op tot een beschamend groot gat; achttien treffers bij een stand van 13-31 en 14-32. Zodoende kreeg Danël Hulzebosch alle ruimte om te wisselen. Hij gaf speelminuten aan Jesse de Jong, Marieke Klaver, Sven Jonker en Iris Hulzebosch. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd vielen aan de kant van SKF waardoor de eindstand werd bepaald op 16-32.