Sjors Keij nieuwe hoofdtrainer DOS’46 A1

  • april 3, 2016

Sjors Keij is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DOS’46 A1. De oud-speler van DOS’46 en huidige speler van KV Heerenveen zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn actieve korfballoopbaan. Hij wil zich dan gaan richten op het trainersvak en zijn eerste klus is de A-junioren van DOS’46. Keij speelde jarenlang zelf voor DOS’46. Met de junioren uit Nijeveen behaalde hij 14 jaar geleden het landskampioenschap. Ook maakte hij de successen mee van de ‘gouden generatie’ van DOS’46, die meerdere malen Nederlands kampioen werd.

Het bestuur van DOS’46 is blij met de komst van Sjors Keij. ‘Sjors kent het klappen van de zweep, hij heeft zelf op het hoogste niveau geacteerd. Zijn ervaring en kennis kan hij nu overdragen aan deze jonge spelers. Daarnaast kent Sjors de DOS’46-cultuur. Het is heel mooi dat we hem als trainer hebben kunnen contracteren,’ aldus Ron Raterman, bestuurslid Topkorfbal van DOS’46.