Succesvol zaalseizoen voor de jeugd

  • maart 30, 2016

Het is een succesvol seizoen geweest voor de jeugd van DOS’46. Maar liefst zeven teams werden kampioen: A1, A3, B1, B2, C1, C2 en E1. A1 is nog steeds in de strijd gewikkeld om het landskampioenschap. B1 en C1 kwamen reeds uit op het NK.

De A1 kende een goede competitie waarbij slechts één keer werd verloren en één keer werd gelijk gespeeld, beide keren tegen TOP/Quoratio uit Sassenheim. Door in de laatste reguliere competitiewedstrijd te winnen van LDODK A1 (22-24) kon onze A1 het kampioenschap binnenhalen. Zij stelden tevens hun eerste plek veilig die thuisvoordeel geeft bij het spelen van de kruisfinales. De grootste overwinning werd thuis behaald tegen de Meeuwen, 24-15. Op zaterdag 2 april treedt onze A1 aan tegen Fortuna A1, de nummer 2 van de andere poule. De week daarna speelt de ploeg van Christian Lucas en Janco Schiphorst thuis tegen Fortuna A1. Wij wensen de A1 heel veel succes!

De A3 startte de competitie erg wisselvallig. De eerste competitiewedstrijd werd gewonnen, de tweede ging verloren. Daarna werd er alleen nog van RoReKo verloren. In de resterende wedstrijden lieten de spelers van A3 zien waar toe ze in staat zijn en versloegen ze alle ploegen in hun competitie. Een hele knappe prestatie van dit team. De grootste overwinning werd geboekt in De Eendracht tijdens de kampioenswedstrijd. Er werd met 21-8 van MEKO’74 A1 uit Meppel gewonnen en daarmee was het kampioenschap een feit.

Dan B1, het team van Jelmer Jonker en Youri Borrink. Deze ploeg begon heel sterk aan de competitie. Alle teams in de competitie werden overklast door onze B1. Er leek geen rem op deze jongens en meiden te zitten. Er werden grote uitslagen geboekt: 16-26, 25-9, 25-16 met als grootste uitschieter de 18-33 overwinning op Dindoa. Alleen de B1 van Drachten/van der Wiel kon het één keer spannend maken. Echter werd deze wedstrijd ook gewonnen door onze B1, 22-21. Doordat de B1 alles won, was het al vrij snel zeker dat ze een kruisfinale gingen spelen. Deze is, zoals we inmiddels weten, helaas verloren. Ondanks deze wedstrijd kan de B1 terugkijken op een geweldig seizoen.

Naast de B1 kende ook onze B2 een sterke competitie. Waar de B2 met een nipte overwinning de competitie begon, lieten de spelers in het resterende seizoen zien dat zij de allerbesten waren. Alleen KIOS en SDO konden het onze B2 moeilijk maken. Desondanks werd er wel gewonnen van deze ploegen. Door deze resultaten kon de B2 al vroeg in het seizoen gehuldigd worden. Een knappe prestatie van dit team. De ploeg maakte maar liefst 159 doelpunten dit seizoen.

De jongens en meiden van C1 wisten maar liefst 27 wedstrijdpunten binnen te halen, waardoor zij met machtsvertoon kampioen werden. Alle competitiewedstrijden werden ruim gewonnen waarbij de overwinning op SIOS C1 de grootste was: 7-27. Concurrent NKC’51 probeerde het wel tegen onze C1 en haalde hier 1 winstpunt uit. De andere wedstrijd werd nipt gewonnen door onze C1 met 6-7. Het kampioenschap leverde een ticket op voor het NK in Goes waar onze jongens en meiden hard hebben gestreden. De C1 kan terugkijken op een ijzersterk optreden in deze competitie.

Vrij zijn en toch kampioen worden, het overkwam de C2. De C2 speelde haar laatste competitiewedstrijd eind februari waardoor de ploeg vroeg klaar was. De C2 speelde wisselend, maar stond na de laatste competitiewedstrijd toch op de eerste plek. Echter kon dit team nog niet gehuldigd worden, omdat het afhankelijk was van de concurrenten. De jongelingen lieten in ieder geval de laatste competitiewedstrijd nog even zien hoe goed ze zijn door De Hoeve C2 met 21-1 te verslaan. En toen kwam op vrijdagavond het verlossende woord: de concurrenten hadden punten gemorst waardoor de C2 officieel kampioen was!

Tot slot onze jongste kampioenen, de E1. De ploeg van Jesse van der Linde en Marieke Klaver wist dat er minimaal gelijk gespeeld moest worden om het kampioenschap binnen te halen. Van nervositeit bleek geen sprake. De ploeg haalde flink uit in Ruinerwold door KIOS E1 met 5-18 te verslaan. Zij stelden hiermee het kampioenschap veilig. De jonge spelers boekten grote overwinningen en wonnen met uitslagen als 3-23, 1-22 en 26-10. Heel veel doelpunten voor deze jonge ploeg. Een zeer verdiend kampioenschap!