Kim Petersen en Leander Zwolle Wereldkampioen!

  • maart 27, 2016

Kim Petersen en Leander Zwolle zijn met het Nederlands team U19 Wereldkampioen geworden tijdens de KWC (Korfball World Cup) in Leeuwarden. Beide DOSsers, die in de finale tegen België een basisplaats hadden gekregen van bondscoach Leon Simons, wisten met hun teamgenoten de Rode Duivels te verslaan met 22-18.

In deze spannende finale, met in totaal maar liefst 16 (!) doelpunten vanaf de strafworpstip, scoorden Kim en Leander elk één doelpunt. Met nog slechts vijf minuten te spelen stond het 16-15 in het voordeel van Nederland en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Uiteindelijk beschikte Oranje over de langste adem en trok de wedstrijd met 22-18 naar zich toe.

Kim en Leander, hartelijk gefeliciteerd met deze mooie titel!

 

Foto: Marco Spelten – Actiefotografie