Peter Lageweg nieuwe trainer DOS’46 2

  • maart 22, 2016

De commissie topkorfbal is verheugd te kunnen melden dat zij Peter Lageweg (30) heeft aangesteld als trainer/coach van DOS’46 2 met ingang van seizoen 2016-2017. Lageweg, die als oud-speler geen onbekende is binnen de club, volgt Roelof Koopmans op die na twee succesvolle seizoenen een andere functie krijgt binnen de vereniging.

Peter Lageweg verdedigde van 2002 tot 2009 het rood en zwart van onze club en maakte deel uit van de ‘gouden generatie’. Als speler van DOS’46 1 won de inwoner van Heerenveen drie nationale titels in de zaal, één nationale titel op het veld en twee Europacups. Daarnaast maakte Peter destijds deel uit van Oranje onder 19 en onder 21. Een grote staat van dienst dus.

Deze ervaring als speler heeft Peter meegenomen als bagage in z’n trainersrugzak. De afgelopen drie seizoenen was de oud-international als trainer/coach verbonden aan LDODK/AH Gorredijk A1. En na dit seizoen verruilt hij de ploeg uit Gorredijk dus voor het Nijeveense. Terug op het oude nest. Zo voelt het voor hem. “Ik heb altijd met veel plezier bij DOS’46 gespeeld en hoop nu als trainer een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van talentvolle spelers bij de club. Dat is ook mijn doelstelling: zoveel mogelijk mensen vanuit het tweede door laten stromen naar DOS’46 1.”

Peter Lageweg zal als trainer/coach in principe alle trainingen aanwezig zijn en daarnaast één maal per twee weken de coaching voor zijn rekening nemen. In verband met de thuissituatie is het voor Peter helaas niet mogelijk om alle wedstrijden te coachen. De commissie topkorfbal is dus nog op zoek naar een assistent die naast Peter een deel van de coaching voor zijn of haar rekening neemt. Over de invulling van deze vacature hoopt de commissie spoedig meer duidelijkheid te kunnen geven.

Voor Roelof Koopmans komt er na twee seizoenen DOS’46 2 een einde aan een succesvolle periode. In zijn eerste seizoen als trainer/coach slaagde Roelof erin het gehele seizoen ongeslagen te blijven met de reserves. In zowel de zaal als op het veld kon de kampioensvlag gehesen worden. En ook dit seizoen gaat het goed met de equipe van de inwoner van Havelte. Op het veld voert DOS’46 2 de ranglijst aan en ook in de zaal is de ploeg nog volop in de race voor de play-offs voor het landskampioenschap. Roelof gaat zich volgend seizoen echter bezighouden met het opleiden van trainers en richt zich in deze nieuwe rol ook op het ontwikkelen van persoonlijke ontwikkelingsplannen van spelers.

DOS’46 wenst Peter en Roelof veel succes in hun nieuwe functie bij DOS’46!

Foto: Leeuwarder Courant