Maaike Steenbergen verruilt DOS’46 voor PKC

  • maart 22, 2016

DOS’46 1-speelster Maaike Steenbergen verlaat ons aan het eind van dit seizoen en gaat spelen voor landskampioen PKC/SWKGroep uit Papendrecht. “Met pijn in het hart”, aldus de 23-jarige inwoonster van De Schiphorst. De privé-situatie van de kersverse international noopte haar tot dit besluit. “Ik heb nu vijf jaar een relatie met mijn vriend Tim uit Papendrecht. En na al die jaren heen-en-weer reizen zijn we nu beide toe aan een volgende stap in ons leven: samenwonen. We hebben samen de keuze gemaakt dat dat in Papendrecht of omgeving is.”

Na acht seizoenen DOS’46, waarvan de laatste vijf jaren in de hoofdmacht,  komt er dus een eind aan de spelersloopbaan van Maaike in Nijeveen. “Het waren acht bijzondere seizoenen”, weet de huidige aanvoerster van DOS’46 1 op te merken. “In 2009 behaalde ik met de junioren de nationale titel op het veld (in Papendrecht overigens, red.), in mijn eerste jaar als senior speelden we nog in de Korfbal League maar maakte ik de degradatie mee, vervolgens drie seizoenen Hoofdklasse, daarna het hoogtepunt: de promotie naar de Korfbal League en dit jaar de handhaving in de League. Een rollercoaster en een geweldige tijd die ik niet snel ga vergeten!”

Ondanks dat het naderende afscheid pijn doet, kijkt Maaike ook uit naar de nieuwe uitdaging die op haar pad komt. “PKC/SWKGroep is een mooie club. Ik kom er nu natuurlijk al af en toe en het voelt als een warm nest, dus helemaal nieuw is het voor mij niet meer. Verder denk ik dat PKC/SWKGroep bij mij past en dat ik er nog heel veel kan leren.”

DOS’46 wenst Maaike heel veel succes bij PKC/SWKGroep en veel belangrijker nog: een gezonde en liefdevolle toekomst in Papendrecht!