Nederland

  • maart 20, 2016

Het Nederlands team <17 is dit weekend wereldkampioen geworden in Schijndel. Met Julian Frieswijk (DOS’46 A1) in de selectie van bondscoach Barry Schep werd er in de finale met 26-12 gewonnen van België.

Nederland begon het toernooi gelijk met een hoog niveau. De eerste wedstrijd werd met 27-5 gewonnen van Hongarije. Ook de tweede wedstrijd, ditmaal tegen Engeland, werd zonder al te veel moeite gewonnen. Eindstand 29-6. De derde wedstrijd tegen de Dominicaanse republiek werd met iets minder indrukwekkende cijfers gewonnen, 15-6.

Tegen Chinese Taipei liet Nederland weer hun klasse zien, er werd gewonnen met 31-5. De volgende wedstrijd tegen Catalonië werd nog dikker gewonnen, 41-7. In de finale nam Nederland <17 het op tegen de Belgische leeftijdsgenoten. Nederland <17 sluit het toernooi winnend af met een 26-12 overwinning op België. Met deze laatste overwinning is het Nederlands team <17 wereldkampioen geworden.

Julian (en de hele selectie), gefeliciteerd met deze wereldtitel!

 

Foto: Nathalie Kruidenier / actiefotografie.nl