DOS'46-Fortuna/Delta Logistiek (31-35)

• maart 20, 2016

DOS’46 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen niet winnend kunnen afsluiten. In eigen huis werd in een zeer doelpuntrijk duel, waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond, verloren van Fortuna/Delta Logistiek: 31-35. De Nijeveners zetten de wedstrijd aanvankelijk naar hun hand (7-3), maar konden niet voorkomen dat de ploeg uit Delft met een voorsprong van 16-18 ging rusten. In de eerste tien minuten na rust sloeg Fortuna/Delta Logistiek het definitieve gat en na tussenstanden van 20-25, 22-28 en 24-31 wist DOS’46 met 31-35 de schade uiteindelijk nog beperkt te houden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in een bomvolle Eendracht een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de deze week overleden Marja Vochteloo. Marja Vochteloo was een zeer gewaardeerd DOS’46-lid en trouwe supporter van de selectie.

De basisacht bij DOS’46 werd deze avond gevormd door Jelmer Jonker, Jesse de Jong (vervanger van de licht geblesseerde Sven Jonker), Maaike Steenbergen en Rosemiek Harrewijn (eerste aanval) en Harjan Visscher, Max Malestein, Nienke Hintzbergen en Loes Blacquière (eerste verdediging). DOS’46 begon goed aan de wedstrijd en nam door doelpunten van Jelmer Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquière een 3-0 voorsprong. De Nijeveners combineerden vrij gemakkelijk en dwongen de technische leiding van Fortuna/Delta Logistiek al bij een stand van 6-2 een time-out te nemen. Nog één keer was het gat vier punten (7-3) maar daarna was het gebeurd met het overwicht van DOS’46. De ploeg uit Delft, die een grote schare supporters had meegenomen naar Drenthe, kwam bij 8-8 op gelijke hoogte. Daarna volgde tot aan de rust een gelijkopgaande strijd, waarbij Fortuna/Delta Logistiek wel telkens aan de goede kant van de score zat. Het leidde tot een ruststand van 16-18.

Mooi waren de duels tussen Harjan Visscher en zijn opponent Daan Preuninger. De jongelingen vochten in alle sportiviteit een mooie strijd met elkaar uit, waarbij Preuninger qua scores met acht treffers aan het langste eind trok. Visscher wist vijf maal de korf te vinden. De échte topschutter aan de kant van DOS’46 was Jelmer Jonker. Hij kreeg deze avond maar liefst dertien keer een streepje achter zijn naam.

De thuisploeg leek na rust aanvankelijk te kunnen blijven aanhaken, maar 19-21 was het laatste moment waarop DOS’46 de tegenstander nog in het zicht had. Fortuna/Delta Logistiek schoot met scherp en liep via 20-25 uit naar een alleszeggende stand van 22-30. De vakwissel van Loes Blacquière en Rosemiek Harrewijn en het inbrengen van Bastiaan Nijmeijer voor Jesse de Jong konden niet voorkomen dat de Fortunezen deze avond de baas bleven over DOS’46. Twee opeenvolgende treffers van Jelmer Jonker zorgden er in de slotfase voor dat de nederlaag van de Nijeveners nog alleszins aanvaardbaar was.

Een emotioneel moment was het vier minuten voor tijd voor Maaike Steenbergen. Zij kreeg na een afstandstreffer een publiekswissel van coach Daniël Hulzebosch. Steenbergen gaat na acht jaar DOS’46 samenwonen met haar vriend uit Papendrecht en komt volgend jaar uit voor PKC/SWKGroep. De wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek was haar laatste optreden in De Eendracht. ‘Iedereen heeft begrip voor mijn besluit, maar toch is het een heel dubbel gevoel. Ik heb hier een hele mooie periode gehad,’ aldus Steenbergen.