DOS'46 – Blauw-Wit (A) (19-28)

• maart 12, 2016

DOS’46 heeft zaterdagavond haar tiende nederlaag in de Korfbal League dit seizoen geleden. In de eigen sporthal De Eendracht, tegen een scherp Blauw-Wit uit Amsterdam, liep de ploeg uit Nijeveen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na tien minuten spelen stonden de rood-zwarten al met 2-7 achter, waarna Blauw-Wit (A) deze voorsprong nooit meer uit handen gaf. Er werd gerust met een stand van 10-15 in het voordeel van de Amsterdammers. In de beginfase van de tweede helft liep Blauw-Wit (A) uit naar een 12-24 tussenstand, de grootste marge in de wedstrijd. DOS’46 mocht toen enigszins wat terugdoen en de eindstand werd bepaald op 19-28.

Na de gewonnen wedstrijd tegen KZ/Hiltex vorige week, was het tijd om de goede lijn door te zetten tegen play-off kandidaat Blauw-Wit (A) uit Amsterdam. DOS’46, dat met elf wedstrijdpunten tussen de middenmoot en degradatiekandidaten in zit, was gebrand om te winnen om mogelijk handhaving veilig te stellen. DOS’46 startte in de volgende opstelling: eerste aanval: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Maaike Steenbergen en Rosemiek Harrewijn. Eerste verdediging: Harjan Visscher, Max Malestein, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen.

De bezoekers uit Amsterdam begonnen scherp aan de wedstrijd en namen gelijk een voorsprong: 0-2. Harjan Visscher bracht de stand op 1-2, maar Otto Fabius scoorde gelijk weer een afstandschot: 1-3. Sven Jonker bracht vervolgens met een strafworp de stand op 2-3. Toen brak er een periode aan zonder Nijeveense scores. Harjan Visscher was de speler van DOS’46 die deze Nijeveense ‘stilte’ doorbrak: 3-8. Een korte periode met veel goals brak aan, in vier minuten tijd was de stand veranderd in 5-11. Loraine Vissers scoorde met een afstandschot voor Blauw-Wit (A): 5-12. Sven Jonker scoorde een strafworp en na de vakwissel waren het Otto Fabius en Momo Stavenuiter die de stand op 6-14 brachten in het voordeel voor de bezoekers uit Amsterdam. Scores van Jelmer Jonker, Sven Jonker (strafworp) en Max Malestein (twee goals) waren het enige wat DOS’46 nog terug kon doen voor de ruststand bepaald werd op 10-15.

Na de rust schoten de bezoekers uit Amsterdam weer uit de startblokken. Binnen enkele minuten schoot Blauw-Wit (A) zes keer raak voordat Harjan Visscher iets terug deed voor de thuisploeg: 11-21. De spelers van Blauw-Wit (A) bleven doen wat ze de hele wedstrijd al deden: raak schieten van afstand. DOS’46 kreeg daar geen grip op. Met Jesse de Jong, die Jelmer Jonker verving in zijn vak, scoorde DOS’46 de 13-24. Iris Hulzebosch, die Nienke Hintzbergen verving, kreeg de 13-25 tegen. Jelmer Jonker werd in het andere vak weer ingebracht voor Max Malestein. Nienke Hintzbergen kwam weer in het veld voor Rosemiek Harrewijn bij de vakwissel. Harjan Visscher scoorde tweemaal en het verschil was weer tien doelpunten: 15-25. In de laatste vijf minuten speeltijd scoorden Loraine Vissers en Otto Fabius nog doelpunten voor Blauw-Wit (A). Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker, Sven Jonker en Harjan Visscher mochten in deze vijf minuten nog doelpunten voor DOS’46 aantekenen: 19-28. In de slotfase kreeg Fenna de Jong nog enkele speelminuten. Zij werd ingebracht voor Maaike Steenbergen.

Met deze belangrijke punten heeft de ploeg uit Amsterdam zich geplaatst voor de play-offs. DOS’46 kan zich gaan opmaken voor nog twee belangrijke wedstrijden tegen Dalto/BNApp.nl en Fortuna Delta/Logistiek om handhaving in de Korfbal League veilig te stellen.