Succesvolle zaalseizoen B1 ten einde

• maart 6, 2016

Afgelopen zaterdag speelde DOS’46 B1 haar eerste wedstrijd in de strijd om het Nederlands Kampioensschap B-jeugd tegen KCC B1 uit Cappelle aan de IJssel. In een volle sporthal De Eendracht wist de B1 helaas niet te winnen, eindstand: 18-20.

De ploeg van Jelmer Jonker en Youri Borrink begon goed aan de wedstrijd, het eerste doelpunt kwam op naam van Silke Wolters. Het was te merken dat beide ploegen gespannen waren en vooral DOS’46 had in het begin van de eerste helft moeite met scoren.

De ploegen gingen de kleedkamers in met een ruststand van 7-9. KCC kwam vervolgens goed uit de kleedkamers en scoorde na 8 seconden (in de tweede helft) een korte kans waardoor de stand 7-10 werd. KCC was in het begin van de tweede helft heersend maar op het moment dat Danni Dingste in de ploeg kwam bij DOS’46 werd het weer een wedstrijd. Hij scoorde vrijwel meteen (12-17) en vanaf dat moment begon de ‘doelpuntenmachine’ bij DOS’46 te draaien. Ze kwamen steeds dichterbij en wisten uiteindelijk gelijk te komen tot 18-18 door een strafworp van Marit Vrielink. Helaas was deze strafworp ook het laatste doelpunt voor DOS’46, KCC wist nog wel twee keer te scoren.

Het zaalseizoen is hiermee afgelopen voor DOS’46 B1. Maar ze hebben geknokt tot het einde en ze mogen trots zijn op wat ze hebben bereikt!

Peter van Dieren was bij de wedstrijd aanwezig om foto’s te maken. Deze vind je hier.