KZ/Hiltex – DOS'46 (23-27)

• februari 29, 2016

We did it!
In de wandelgangen klonk het na de nederlaag van vorige week tegen LDODK regelmatig “dat we dan maar gewoon moesten winnen van KZ/Hiltex”. Dit zeggen is één, maar doen… Wat op voorhand een lastige klus leek, werd door DOS’46 in een prachtige overwinning omgezet.

In Koog aan de Zaan heeft DOS’46 weten te winnen van KZ/Hiltex met 23-27. In de eerste helft was KZ/Hiltex steeds de bovenliggende partij, maar kon DOS’46 goed bijblijven en toen KZ/Hiltex bij 14-10 een gaatje had geslagen wisten de Nijeveners voor rust dit weer terug te brengen tot 15-13.

Na rust waren direct de rollen omgedraaid en nam DOS’46 het heft in handen, gesteund door vele meegereisde supporters en een geweldig luidruchtige Grifteside, die hun helden naar de onverwachte, welverdiende overwinning hebben geschreeuwd.

Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas brachten dezelfde spelers, in dezelfde opstelling als vorige wedstrijd (tegen LDODK) binnen de lijnen. In de aanval startten Rosemiek Harrewijn, Maaike steenbergen, Sven Jonker en Jelmer Jonker. Nienke Hintzbergen, Loes blaquière, Max Malestein en Harjan Visscher stonden in de verdediging.

Direct na het eerste fluitsignaal nam KZ/Hiltex het initiatief en brachten binnen een paar minuten, door twee afstandsschoten, de score op 2-0. Tot een stand van 3-3 werd er elke minuut gescoord, aan DOS-zijde door respectievelijk Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Maaike Steenbergen. KZ/Hiltex bepaalde duidelijk de wedstrijd, maar zij waren niet in staat om afstand te nemen van de Drenten. Met name Marjolijn Kroon schoot aan Zaanse zijde messcherp. Ondanks goed verdedigingswerk van Nienke Hintzbergen maakte zij zes doelpunten in de eerste helft.

DOS’46 toonde keer op keer veerkracht en zelfs toen KZ/Hiltex een gat van vier doelpunten had geslagen bij de stand van 14-10, konden zij niet doordrukken en brachten doelpunten van Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Max Malestein de ruststand op 15-13. De conclusie van de eerste helft was, dat het nog alle kanten op kon, maar dat dit KZ/Hiltex zeker niet onverslaanbaar was vandaag.

DOS’46 kwam goed uit de kleedkamer en trok al vrij snel het spel naar zich toe. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was de stand door doelpunten van Jelmer Jonker (2), Sven Jonker en Loes Blaquière gelijkgetrokken tot 17-17. Het hele team liet hun mentale weerbaarheid zien en op het juiste moment stonden ze er als een krachtige rood-zwarte eenheid. Max Malestein vocht menig duel op het scherpst van de snede uit met André Kuipers en hield hem de hele wedstrijd op nul, net zoals Rosemiek Harrewijn Rosemarie Roozenbeek slechts één doelpunt toestond. Jelmer Jonker en Harjan Visscher herpakten hun schot in de tweede helft en scoorden respectievelijk vijf keer en vier keer van afstand. Nienke Hintzbergen hield ook Marjolijn Kroon na rust op nul doelpunten.

Vanaf 17-17 heeft DOS’46 alleen nog maar voorgestaan en bouwden zij een voorsprong van zes doelpunten op met nog vijf minuten op de klok, 20-26. Ook het inbrengen van routinier Tim Bakker aan de zijde van KZ/Hiltex heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Sven Jonker stond zijn mannetje in de rebound en liet zich niet uit zijn spel halen.

Het vlaggenschip van DOS’46 heeft een geweldige pot korfbal laten zien, hun grilligheid omgezet in positieve energie en is in de tweede helft erop en erover gegaan, om zo een dik verdiende overwinning te boeken op het op voorhand favoriete KZ/Hiltex. Heeft DOS’46 met deze overwinning de weg omhoog weer gevonden? De komende wedstrijden tegen AKC Blauw-Wit, Dalto/BNApp.nl en Fortuna/Delta Logistiek zullen dit gaan uitwijzen. In ieder geval heeft het zelfvertrouwen een enorme boost gekregen!