DOS'46 – LDODK/AH Gorredijk (22-23)

• februari 24, 2016

Een goed spelend DOS’46 heeft zichzelf niet beloond met punten tegen LDODK/AH Gorredijk. Na een eerste helft waarin beide ploegen moeite hadden tot scoren te komen (de rust brak aan bij 10-10), liepen de Nijeveners na de pauze tot tweemaal toe vijf punten uit: 15-10 en 19-14. In de slotfase was DOS’46 ongelukkig in de afronding en toonde LDODK/AH Gorredijk zichzelf doeltreffend met enkele treffers van grote afstand. Het was Erwin Zwart, die de gehele wedstrijd goed in de tang zat bij Harjan Visscher, die op 22-22 de wedstrijd in de laatste halve minuut besliste met een doorbraak: 22-23. Doordat AW.DTV won van DVO/Accountor is de strijd onderin de Korfbal League ongemeen spannend geworden.

DOS’46 moest het doen zonder Nynke Sinnema, de derde basisspeelster in de ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas die dit seizoen een zware blessure opliep. Rosemiek Harrewijn was haar vervangster. De technische staf paste een vakwissel toe ten opzichte van de wedstrijd tegen DVO/Accountor en liet Harrewijn in de aanval starten met Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker. In de eerste verdediging begonnen Loes Blacquière, Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher en Max Malestein. De doelpunten waren duur in de eerste helft, maar vanaf het begin was duidelijk dat de Nijeveners goed in de wedstrijd zaten, ondanks het feit dat de thuisploeg enkele malen aan de verkeerde kant van de score zat. DOS’46 toonde veerkracht en dat is knap na de teleurstellende nederlaag tegen DVO/Accountor in de doordeweekse wedstrijd. Een achterstand van 7-9 werd heel snel gelijk getrokken en even later zorgde Loes Blacquière er bij een stand van 9-10 voor dat de ploegen met gelijke stand gingen rusten.

Het was prachtig om te zien hoe Jelmer Jonker, die tegen DVO/Accountor niet zijn dag had, DOS’46 op sleeptouw nam. Hij scoorde na rust direct tweemaal van afstand en gaf daarmee het goede voorbeeld aan Harjan Visscher, die precies hetzelfde kunstje flikte. Maaike Steenbergen deed er van afstand nog een schepje bovenop: 15-10. LDODK/AH Gorredijk kwam terug tot 15-13, maar het was daarna weer de thuisploeg die de klok sloeg. Via 17-13 werd het gat uiteindelijk met vijf punten toch weer fors: 19-14. Het waren wederom Harjan Visscher en Maaike Steenbergen maar vooral Jelmer Jonker die DOS’46 de weg wezen. Jonker kwam in totaal tot acht treffers.

Maaike Steenbergen verzuimde met een korte kans op 19-14 de wedstrijd te beslissen. LDODK/AH Gorredijk rook bloed en scoorde vier keer op rij. Jelmer Jonker en Harjan Visscher tilden het verschil weer naar drie: 21-18. Bij een stand van 22-19 waren er nog zes minuten te spelen. Het was voor de Nijeveense toeschouwer, gezien het goede spel dat DOS’46 de gehele wedstrijd liet zien, nauwelijks te verkroppen hoe die laatste minuten verliepen, waarin het belangrijkste was dat DOS’46 zelf de korf niet meer wist te vinden. De ploeg van Erik Wolsink sloop dichterbij en kwam zelfs bij 22-22 op gelijke hoogte. Opvallend was dat hierna nog slechts één doelpunt viel, want er waren nog drie minuten te spelen.

Met nog 52 seconden op de klok kreeg DOS’46 de bal in handen nadat LDODK/AH Gorredijk deze onnodig verspeelde. Rosemiek Harrewijn en Jelmer Jonker kwamen uit twee mogelijkheden niet tot scoren. Erwin Zwart wist de laatste aanval van LDODK/AH Gorredijk vanuit een doorloopbal te verzilveren. Het was knap dat DOS’46 in de laatste 12 seconden nog drie keer tot schot kwam, maar tot teleurstelling van alles wat rood-zwart was, klonk het laatste fluitsignaal bij 22-23.

Scores DOS’46:
Jelmer Jonker 8, Maaike Steenbergen 4, Harjan Visscher 4, Sven Jonker 2, Nienke Hintzbergen 2, Loes Blacquière 2.

Media:

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe en interviews met Daniël Hulzebosch en Jelmer Jonker.

Klik hier voor de foto’s van Herry Borrink.

Klik hier voor de samenvatting op Podium.TV. Het verslag begint bij 13.40 minuten.