DOS'46 – DVO/Accountor (17-20)

• februari 21, 2016

DOS’46 heeft dinsdagavond een zure nederlaag geleden tegen DVO/Accountor uit Bennekom. In een wedstrijd waarin de scherpte ontbrak en de Nijeveners op alle fronten werden afgetroefd door een fellere tegenstander, namen de rood-zwarten in het begin een voorsprong, kwam DVO/Accountor langszij, nam vervolgens brutaal de leiding en ging zelfs rusten met een 8-10 voorsprong. Na rust bouwden de Bennekommers die voorsprong uit naar vier punten en gaven dit na een 12-13 tussenstand niet meer uit handen, met een 17-20 eindstand tot gevolg.

Na de afstraffing tegen PKC/SWKGroep op zaterdagmiddag, was het dinsdagavond tijd voor het midweekse treffen met rode lantaarndrager DVO/Accountor uit Bennekom. DOS’46, dat met 9 wedstrijdpunten een plaats in de middenmoot van de Korfbal League inneemt, was gebrand op een overwinning om zodoende uit de degradatiezone te blijven. Met de van een enkelblessure herstelde Sven Jonker in de basis startten de Nijeveners in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Max Malestein, Harjan Visscher, Loes Blacquière en Maaike Steenbergen. Eerste verdediging: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Nienke Hintzbergen en Nynke Sinnema.

Het eerste wapenfeit kwam van de bezoekers: 0-1. Hierna stelden Max Malestein en Nynke Sinnema (twee goals) orde op zaken: 3-1. Het was een sterk begin van laatstgenoemde en helaas gooide een knieblessure na acht minuten spelen al roet in het eten. Sinnema werd op een 3-3 stand van het veld gedragen en haar plaats werd ingenomen door Rosemiek Harrewijn, die er net een volledige wedstrijd met de reserves op had zitten. De wisseling bracht de Nijeveners even aan het wankelen en DVO/Accountor profiteerde gretig: 3-5. Opvallend was dat in deze eerste fase van de wedstrijd alle doelpunten van de groen-witten op het conto van de dames kwam. Het was Marijn van den Goorbergh, die Jelmer Jonker een lastige avond bezorgde, die het eerste velddoelpunt van de DVO-mannen aantekende: 3-6. DOS’46 moest duidelijk flink aan de bak en kreeg deze avond niets cadeau. Maar onder aanvoering van een heersende Max Malestein (scorend, reboundend en onderscheppend) kropen de pupillen van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas langzaam dichterbij de rode lantaarndrager. Bij een stand van 8-8 en met nog vijf minuten op de klok lag de wedstrijd weer volledig open. Helaas beloonde DOS’46 zichzelf niet voor het harde werken want in no-time liet het DVO/Accountor weer weglopen met een 8-10 ruststand tot gevolg.

Na de thee liet het team van oud-DOS’46 trainer Gerald Aukes er geen gras over groeien. Het bouwde de voorsprong uit naar 8-11 en 9-13. De 10-13 van Jelmer Jonker was tekenend voor de wedstrijd. DOS’46, dat moeite had de verworven kansen om te zetten naar doelpunten, had het tot dan moeten doen zonder doelpunten van goaltjesdief Jonker. Het feit dat hij pas in de dertigste minuut het gele kunststof wist te doorboren maakte pijnlijk duidelijk waar het pijnpunt zat deze avond. Op 12-13 waren de rood-zwarten het dichtst bij de aansluiting met DVO/Accountor maar de Bennekommers counterden simpel naar 12-16 en de wedstrijd was gespeeld. Met nog zeven minuten te spelen en 15-19 op het scorebord werd de dit keer vrij onzichtbare Sven Jonker (kramp) vervangen door Leander Zwolle. Daarnaast wisselden Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen nog van vak maar ook deze impuls had niet het gewenste effect. Met 17-20 ging de wedstrijd als een nachtkaars uit, nam DVO/Accountor twee heel belangrijke punten mee naar Bennekom en ziet DOS’46 het degradatiespook voor zich opdoemen.