PKC/SWKGroep – DOS '46 (38-19)

  • februari 14, 2016

DOS’46 heeft zaterdagmiddag een groot pak slaag gekregen van PKC/SWKGroep. In Papendrecht verloren de Nijeveners met 38-19. De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas had totaal niets in te brengen tegen de titelkandidaat. Het gemak waarmee PKC/SWKGroep direct in de eerste minuten een gat sloeg (7-0 na 7 minuten) was tekenend voor de hele wedstrijd. De nederlaag was fors, maar heel druk zullen de Nijeveners zich waarschijnlijk niet maken om het feit dat er geen punten mee kwamen naar Drenthe. Een stunt tegen PKC/SWKGroep was niet reëel en zit ook niet in de rekensom om voldoende punten bij elkaar te sprokkelen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Van groter belang is de wedstrijd van aanstaande dinsdag, wanneer concurrent DVO/Accountor op bezoek komt in sporthal De Eendracht.

In de basisopstelling tegen PKC/SWKGroep verving Jesse de Jong Sven Jonker. De Jong vormde samen met Jelmer Jonker, Nynke Sinnema en Nienke Hintzbergen het eerste aanvalsvak. In de verdediging startten Maaike Steenbergen, Loes Blacquière, Harjan Visscher en Max Malestein. De ploeg uit Papendracht liet er in eigen hal geen gras over groeien. De eerste twee aanvallen leverden direct twee goals op. PKC/SWKGroep haalde in de beginfase een ongelofelijk hoog schotpercentage en vooral Laurens Leeuwenhoek was een plaaggeest voor DOS’46.

De Nijeveners konden er weinig tegenover stellen. Veel aanvallen bestonden slechts uit één doelpoging en uit vrije ballen wist DOS’46 zelfs enkele malen niet tot schot te komen. PKC/SWKGroep liep kinderlijk eenvoudig via 7-0 en 9-1 naar de ontluisterende cijfers van 12-2. Het grote krachtsverschil leidde tot een ruststand van 19-7.

De malaise voor DOS’46 werd direct na rust nog een tikkeltje erger toen Max Malestein miste vanaf de strafworpstip. Richard Kunst en Johannis Schot lieten van afstand zien hoe het wél moet (21-7). Even wist PKC/SWKGroep de korf iets minder goed te vinden, maar in de loop van de tweede helft draaide de doelpuntenmachine van de ploeg van Ben Crum weer op volle toeren. Was er deze middag dan geen enkel lichtpuntje voor DOS’46? Jawel. Nienke Hintzbergen liet wederom zien dat zij niet veel doelpogingen nodig heeft om tot scoren te komen, Loes Blacquière toonde drie keer haar koelbloedigheid en Maaike Steenbergen leefde met haar afstandsschoten nog iets op in de slotfase. Leander Zwolle, die net als Fenna de Jong en Rosemiek Harrewijn nog wat speelminuten kreeg van coach Daniël Hulzebosch, bekroonde zijn invalbeurt met treffers. Als de botsing tussen Maaike Steenbergen en Danny den Dunnen niet al teveel schade heeft opgeleverd aan het hoofd van eerstgenoemde, is het belangrijkste van deze middag dat DOS’46 zonder blessures is teruggekeerd uit Papendrecht. Eindstand 38-19.

Scores DOS’46:

Jelmer Jonker 4, Harjan Visscher 3, Loes Blacquière 3, Maaike Steenbergen 2, Nienke Hintzbergen 2, Leander Zwolle 2, Nynke Sinnema 1, Max Malestein 1, Jesse de Jong 1.