TOP/Quoratio – DOS'46 (32-28)

• februari 7, 2016

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van DOS’46 de uitwedstrijd tegen topper TOP/Quoratio op het programma. Een wedstrijd waarvan de winnaar normaal gesproken van tevoren al bepaald was. Dat de bal rond is en vorm van de teams niet voor de strijd bekend is werd ook deze wedstrijddag weer duidelijk. Wat daaraan zeker heeft bijgedragen is het feit dat DOS’46 vrijuit kon spelen; er was immers niks te verliezen. In de eerste minuten van de wedstrijd nam DOS’46 dan ook vrijpostig de leiding met 0-2. De ervaring en de kwaliteit van TOP/Quoratio voorkwam dat deze sterke opening voortgezet werd en na 10 minuten spelen stond TOP/Quaoratio met 10-5 voor. Vanaf hier tot aan de rust kwam de thuisploeg moeilijk tot scoren en denderde de Drentse trein gewoon door, niet onder de indruk van de status van de Sassenheimers. Hierdoor gingen de ploegen rusten bij een 13-12 respectabele stand. Na rust werd tot 21-21 een zelfde strijd gestreden: soms TOP/Quoratio bovenliggend, dan weer DOS’46 de betere partij. Opvallende deelnemer in het geheel was arbiter Marco van der Lucht. Beide ploegen, en hun coaches, verbaasden zich regelmatig over de beslissingen, wat ertoe leidde dat DOS’46-coach Daniël Hulzebosch tegen een gele kaart op liep. Aan het eind van de wedstrijd trok DOS’46 aan het kortste eind en werd de eindstand bepaald op 32-28, zeker een compliment voor de bezoekende partij waard!

Coaches Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas konden weer beschikken over de herstelde Nynke Sinnema en brachten de volgende basis-acht in het veld: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Nynke Sinnema en Nienke Hintzbergen in de aanval en Harjan Visscher, Max Malestein, Maaike Steenbergen en Loes Blaquière in de verdediging.

De gebroeders Jonker, Sven en Jelmer, brachten binnen twee minuten de stand op 0-2. Dat schudde TOP/Quoratio even goed wakker en zij antwoorden, ook weer binnen twee minuten, met vijf doelpunten tegen één afstandsschot van Jelmer Jonker, wat de stand op 5-3 bracht. Na nog een doelpunt van Jelmer Jonker kwam de thuisploeg even op stoom en scoorde vier doelpunten op rij. Het was weer Jelmer Jonker, die in deze wedstrijd met scherp schoot, die 9-5 binnenschoot. Het werd 10-5 en daarna was DOS’46 toe aan een rits doelpunten achter elkaar, van de hand van Harjan Visscher, Sven Jonker, Jelmer Jonker en Max Malestein. Dat maakte 10-9: terug in de wedstrijd. TOP/Quoratio had op dat moment echt moeite met scoren en dat roken de Nijeveners, die met elkaar de strijd aangingen. Nog drie doelpunten van Nynke Sinnema, Loes Blaquière en Jelmer Jonker bepaalden de ruststand op 13-12. Het team en hun coaches hadden de eerste helft een spel van niveau laten zien.

DOS’46 kwam onveranderd uit de kleedkamer en Nynke Sinnema maakte direct de gelijkmaker, 13-13. Tot 21-21 was het steeds stuivertje wisselen, waarbij er aan de Sassenheimse zijde nog een strafworp werd gemist. Jesse de Jong kwam nog even in het verdedigingsvak voor Sven Jonker en werd toen weer teruggewisseld. De sterk spelende, jarige Max Malestein, scoorde in die fase drie doelpunten. Nienke Hintzbergen werd vervangen door Rosemiek Harrewijn en Leander Zwolle kwam in het veld voor Sven Jonker. Zij konden niet voorkomen dat TOP/Quoratio uitliep naar 25-21 en, naar het scheen, DOS’46 van zich af wierp. Toch lieten de Drenten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en lieten zij in de slotfase zien dat zij in de breedte een ploeg zijn waar men in de Korfbal League rekening mee moet houden. Doelpunten van Harjan Visscher(3), Nynke Sinnema, Jelmer Jonker(2) en Max Malestein bepaalden de wedstrijd op 32-28. Coaches en spelers toonden zich, ondanks het verlies, tevreden over het vertoonde spel en het gescoorde aantal doelpunten.

Doelpuntenmakers DOS’46: Jelmer Jonker 10, Max Malestein 5, Sven Jonker 4, Harjan Visscher 4, Nynke Sinnema 3, Loes Blaquière 2.

Klik hier voor een interview van Daniël Hulzebosch met RTV Drenthe.

Klik hier voor een verslag van TOP/Quoratio – DOS’46 op NLKorfbal.nl.