DOS'46 – AW.DTV (31-24)

• januari 31, 2016

In een goedgevulde sporthal De Eendracht heeft DOS’46 gisteravond afgerekend met mede-promovendus AW.DTV. Na het zure verlies van vorige week tegen Fortuna/Delta Logistiek (17-16) was het de vraag hoe DOS’46 voor de dag zou komen. Kon de ploeg zich herpakken? Welke spelers zouden de basisacht vormen? Hoe stond het met de vorm van de dag? Allemaal vragen waarop de aanwezige toeschouwers al vrij snel een antwoord kregen. Want na een eerste helft waarin de Nijeveners al vrij snel een gaatje sloegen (4-1), de gasten uit Amsterdam zich terugknokten tot 8-8 en DOS’46 uiteindelijk met een voorsprong van vier punten de rust in ging (15-11), kwamen de rood-zwarten de tweede helft niet meer in gevaar. Op de 31-24 eindstand viel dan ook niets af te dingen.

Het was weer puzzelen geblazen voor het trainersduo Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas. Door de zware blessures van Geertje Hoekstra en Marco Zegwaard, die dit (zaal)seizoen niet meer in actie zullen komen, en de nog steeds niet helemaal fitte Nynke Sinnema zag de basisopstelling van de rood-zwarten er als volgt uit: in de eerste aanval startten Jelmer Jonker, Sven Jonker, Rosemiek Harrewijn en Nienke Hintzbergen. In de eerste verdediging begonnen Max Malestein, Harjan Visscher, Loes Blacquière en Maaike Steenbergen. AW.DTV stelde daar Cedric Pardieck, Steffen Pang, Ilona van den Berg, Lies Ockeloen (eerste aanval), Florian Gendrault, Stijn Hoekstra, Joy de Groot en Maartje van Rossem (eerste verdediging) tegenover.

DOS’46 startte overtuigend en had na zeven minuten spelen een 4-1 voorsprong te pakken. Maar de Amsterdammers lieten zien niet voor niets naar Drenthe te zijn afgereisd en hadden een kleine tien minuten later het verschil alweer weggepoetst (8-8). Opvallende verschijning in deze fase was AW.DTV-speler Florian Gendrault die met zijn provocerende gedrag op weinig sympathie van het Nijeveense publiek kon rekenen. Het gaf de rood-zwarten een extra drive om te laten zien wie er de beste was deze avond. Directe tegenspeler Sven Jonker ontpopte zich in dit gedeelte van de wedstrijd al tot Man of the Match en geruggensteund door een fanatieke Grifteside lukte het DOS’46 om met een mooie voorsprong de kleedkamer op te zoeken (15-11).

In de tweede helft kwam het eerste wapenfeit van AW.DTV maar Max Malestein deed iets terug waarna Harjan Visscher en Loes Blacquière het verschil zelfs op zes doelpunten verschil brachten (19-13). DOS’46 had grip op de wedstrijd en AW.DTV probeerde met enkele wissels het tij nog te keren maar het lukte de hoofdstedelingen niet onder de Nijeveense druk uit te komen. Op 27-18 was het verschil tussen beide ploegen het grootst. Op dat moment deed Ilona van den Berg namens AW.DTV iets terug. De spits die door Maaike Steenbergen prima verdedigd werd, tekende de 27-19 aan. Even leken de Amsterdammers klaar voor een slotoffensief want meteen hierna volgde de 27-20 en 27-21. Maar Jelmer Jonker maakte met twee doelpunten aan alle Amsterdamse illusies een eind: 29-21. Het stelde Daniël Hulzebosch in de gelegenheid om nog vier wissels toe te passen in deze laatste fase van de wedstrijd. Voor één van die invallers was het een speciaal moment. Bastiaan Nijmeijer, die voor Max Malestein het veld betrad, luisterde z’n 26e verjaardag op door z’n eerste schot tot doelpunt te promoveren onder een luid ‘Happy Birthday’ van het publiek. Het was tekenend voor de sfeer in De Eendracht. Met 31-24 was de zege voor de thuisclub evenals de belangrijke twee wedstrijdpunten. Voor AW.DTV was het de afsluiting van een zware week, waarin de ploeg drie uitwedstrijden speelde, drie maal verloor en daarbij driemaal 31 doelpunten incasseerde.