Seizoen Geertje Hoekstra is voorbij

  • januari 25, 2016

Het seizoen van Geertje Hoekstra is helaas voorbij. De 22-jarige speelster van DOS’46 1 viel zaterdag in de wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl uit met een ernstige blessure. Maandag bleek in het ziekenhuis dat zij haar achillespees volledig heeft afgescheurd. Dat betekent dat ze dit seizoen niet meer in actie kan komen. Geertje is onder behandeling bij een sportarts.

Geertje was in het begin van dit seizoen ook al enkele wedstrijden uitgeschakeld vanwege een schouderblessure. Ze had zich het eerste seizoen met DOS’46 in de Korfbal League heel anders voorgesteld. ‘Ik baal enorm, leef eigenlijk nog een beetje in een roes. Ik was weer goed fit, had er zin in, was fris in mijn hoofd. En dan gebeurt dit. Ik zie er enorm tegenop om geen deel meer uit te maken van de groep. Dat vind ik vreselijk,’ aldus Geertje, die overstelpt wordt met steunbetuigingen. ‘Het is niet normaal hoeveel er wordt meegeleefd. Zoveel appjes, zoveel berichtjes. Ik kan het nauwelijks bijhouden.’

Ze heeft er alle vertrouwen in dat haar ploeg het gaat redden dit jaar. ‘DOS’46 blijft zeker in de League. Voor mij is het helaas over.’

Marco Zegwaard, die zaterdag eveneens uitviel bij DOS’46, heeft nog geen zekerheid over de ernst van zijn blessure. Een MRI-scan moet deze week duidelijkheid geven over de kwetsuur aan zijn knie.