Bakker Strijker lid van de Businessclub

  • januari 20, 2016

Met ingang van dit zaalseizoen is ook de enige echte bakker in Nijeveen, bakker Strijker, lid geworden van de Businessclub. Dat de bakkerij, gevestigd aan Dorpsstraat 13, een echt familiebedrijf is, blijkt wel uit het feit dat de zaak al sinds 1921 in handen is van de familie Strijker. Destijds was Hendrik Strijker de eigenaar en in 1965 droeg hij het bedrijf over aan zijn zonen Wolter en Gerard. In hetzelfde jaar trouwde Wolter met Albertje en beide zonen, Henry en Harry, gingen na hun schooltijd ook aan het werk in de bakkerij.

In 1971 nam Gerard met zijn vrouw een andere bakkerij over in het dorp en gingen zij zelfstandig verder. Nu, alweer 45 jaar later, zijn Wolter, Albertje, Henry en Harry nog altijd aan het werk in het pand aan de Dorpsstraat. Wolter en Henry in de bakkerij, Albertje en Harry op de voorgrond in de winkel.

Met uitzondering van woensdagmiddag en zondag zijn er elke dag veel verschillende soorten brood te koop en is er ook keuze uit gevarieerd en overheerlijk banket. De vers gebakken harde broodjes en croissantjes op zaterdagochtend vallen goed in de smaak bij de Nijeveense inwoners.

Meer informatie is te vinden op de website van bakker Strijker. Strijker Brood & Banket was al een vaste bordsponsor en is vanaf huidig zaalseizoen ook lid van de Businessclub om zich nog meer te verbinden aan de club.