Blauw-Wit (A) – DOS'46 (31-24)

• januari 10, 2016

DOS’46 heeft voor het eerst dit Korfbal League-seizoen geen punten weten te pakken in een uitwedstrijd. Werden er vanuit Amsterdam (1 punt), Bennekom (2 punten) en Gorredijk (2 punten) nog punten meegenomen, dit keer was het Amsterdamse Blauw-Wit een te grote horde voor de Nijeveners. Na een eerste helft die een hoopvol begin kende, maar waarbij de ruststand van 15-10 al veelzeggend was, werd DOS’46 in het begin van de tweede helft op een nog ruimere achterstand gezet. Dit kwamen de Nijeveners niet meer te boven met een 31-24 eindstand tot gevolg.

Het trainersduo Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas stuurde de volgende acht spelers het veld in: Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker, Sven Jonker (allen eerste aanval), Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Harjan Visscher en Marco Zegwaard (eerste verdediging).

De Nijeveners kenden een vliegende start. In no-time stond er een score van 0-4 op het scorebord. Het waren Jelmer Jonker, Loes Blacquière, Marco Zegwaard en Harjan Visscher die in die beginminuten trefzeker waren voor DOS’46. Het imponerende begin kreeg echter geen vervolg waarna er na 10 minuten spelen een 5-5 stand op het scorebord stond. Daarna ontspon zich een boeiend duel waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. In de vijftiende minuut kwamen de Amsterdammers voor het eerst op voorsprong (9-8 en 10-8) maar Geertje Hoekstra deed iets terug alvorens het verschil weer naar twee geschoten werd (11-9). In de laatste vijf minuten voor rust vergrootte Blauw-Wit de voorsprong naar 15-10 en waren de rood-zwarten niet bij machte er veel tegenover te stellen.

In het tweede bedrijf was het Sven Jonker die DOS’46 weer iets dichter bij de hoofdstedelingen bracht: 15-11 maar Blauw-Wit kende geen genade. In mum van tijd stond het 22-12 en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Alleen Loes Blacquière kon in deze fase iets terug doen. Daarna scoorden beide ploegen om en om en bleef het verschil steeds tien punten in het voordeel van de Amsterdammers (23-13 en 24-14). Marco Zegwaard bracht vervolgens met twee goals het verschil op acht (24-16) maar de hoofdstedelingen scoorden mee: 25-16. Via 25-19 (DOS’46-doelpunten van Loes Blacquière, Geertje Hoekstra en Marco Zegwaard) en 30-22 werd de eindstand van 31-24 bereikt.