DOS’46 goed vertegenwoordigd op Challenge 2015

  • januari 3, 2016

De dagen tussen Kerst en Oudjaarsdag worden door het KNKV gevuld met de Korfbal Challenge 2015. Vier dagen topkorfbal in het Topsportcentrum Rotterdam en DOS’46 was goed vertegenwoordigd!

Op zondag werd er geopend door RTC-Noord U15, met daarin een plaats voor Hieke, Sterre, Silke en Luc. Onder leiding van coach Liena en teammanager Carolien werd er ruim gewonnen van Zuid, de overige wedstrijden resulteerden in een gelijkspel en drie nipte verliespartijen. Mart speelde met RTC-Oost U15 een prima toernooi wat resulteerde in een eerste plek.

Ook werd er gespeeld door RTC-Noord U17, zij speelden twee dagen achtereen die afgesloten werden met het bekendmaken van Oranje U17. Daarin was een plek weggelegd voor Julian F., GEFELICITEERD! Rick coachte het talententeam met onder andere Kaj, Ramon, Jesse en Julian. Noord won de eerste dag drie van de vier wedstrijden en mocht daardoor in de finalepoule uitkomen. Helaas werden die twee wedstrijden verloren waardoor het team op de vierde plaats eindigde.

Op maandag speelde ook RTC-Noord U13 met daarin Ceren, Friso en Jorne. Drie overwinningen en twee nederlagen later kon het team terugkijken op een goed toernooi.

Dinsdag en woensdag speelde RTC-Noord U19 met daarin een ruime vertegenwoordiging uit Nijeveen: Femke, Ilse, Latisha, Kim, Julian J., Sven, Henk-Mart en Leander speelden een geweldig toernooi wat uiteindelijk na een golden goal in de finale resulteerde in een tweede plek. Coach Harmen en teammanager Wim waren daarna getuige van het bekendmaken van Oranje U19, waarin Kim en Leander werden gekozen, GEFELICITEERD!

In het avondprogramma speelde de internationale korfbaltop tegen elkaar. Maaike speelde met de Golden Tulips twee wedstrijden in de basis waarin ze verloren van KZ/Hiltex en wonnen van het World Team. Loes, Jelmer, Marco en Harjan speelden met de Young Golden Tulips en wonnen van het World Team, verloren van de latere winnaar PKC en werden uiteindelijk derde door een overwinning op KZ/Hiltex..