KID verzorgt clinic op voetbalschool SVN’69

  • december 27, 2015

Rick Wessel en Geertje Hoekstra gaven op 21 december namens KID een clinic aan de F- en E-pupillen van SVN’69 in sporthal De Eendracht. De voetbalschool SVN’69 bestaat sinds 16 maart 2011.

Al een aantal jaren heerst het idee dat de trainingsmethoden van de korfbal een positieve bijdrage kunnen hebben voor het voetbal. Iets wat door grote trainers als Louis van Gaal en Gertjan Verbeek al eerder werd onderkend. Met name positiespel en beweging zonder bal zijn onderdelen waarin de voetballers nog veel kunnen leren van de korfballers.

In Nijeveen is het balletje gaan rollen via Nico Buiten en Rick Wessel, weet Jacco Drost van de organisatie van de voetbalschool SVN’69. ‘Op de vraag of DOS ’46 hier iets wilde betekenen voor de voetbalschool kwam een volmondig ‘JA!’ van Rick. Hij heeft invulling gegeven aan een speciaal voor de voetballers ontwikkelde clinic,’ laat Jacco weten.

‘Maandag 21 december was het dan zo ver. Geertje en Rick hebben de jongens en meisjes van SVN’69 de fijne kneepjes van onder andere het positiespel bijgebracht. Ze werden met groot enthousiasme en applaus onthaald. De kinderen waren erg te spreken over de trainingsvormen en ook van de ouders kwamen zeer positieve geluiden over de bijdrage van KID aan de voetbalschool. Ik wil de betrokkenen van DOS’46 en KID hartelijk danken voor hun meer dan welkome bijdrage aan deze succesvolle dag voor de jongste jeugd van SVN’69.’