Geslaagd Kersttoernooi 2015

  • december 24, 2015

Traditioneel houdt DOS’46 in de kerstvakantie een korfbaltoernooi voor de beide basisscholen in Nijeveen. Zo ook deze vakantie. Veel korfballers en niet-korfballers gingen woensdag de strijd met elkaar aan. Dit jaar kon de organiserende jeugdcommissie zo’n 55 kinderen welkom heten. Het toernooi was voor kinderen van groep 2 (5-6 jaar) t/m groep 8 (11-12 jaar).

Om 10.00 uur startten de deelnemers met een gezamenlijk spel; de warming-up. Na deze activiteit was het tijd voor het echte werk: de wedstrijden mono-korfbal. Tussen de wedstrijden door was er gelegenheid om te springen op het luchtkussen, dat beschikbaar was gesteld door Tankstation Nijeveen. In de kantine van de sporthal was voldoende ranja en kerstspek.

Onder aanmoediging van ouders én coaches streden de kinderen fanatiek om de punten. Na de wedstrijden werd er door iedere speler en speelster een strafworp genomen. Deze doelpoging telde mee in de einduitslag. Nadat de punten geteld waren, werden de prijzen verdeeld. Het team de Kerstballen (Dylan Hoogland, Fiènne Woestman, Lisa Zwiers, Mees v. Essen en Elize v. Daalen) werd de winnaar van de groepen 2 t/m 4. De spelers, die onder leiding stonden van Dian en Sandra, mochten een KID-frisbee in ontvangst nemen.

Bij de groepen 5-6 kwamen als winnaars uit de bus de Sneeuwmannen, bestaande uit Lisa Bouwknegt, Mayke de Haan, Isabelle Weststrate en Roy Pruntel. Hun coaches waren Evy en Silke. De Vuurpijlen waren het meest trefzeker in de hoogste categorie en werden kampioen van de groepen 7-8. De spelers en speelsters van dit team waren Lotte v. Essen, Twan de Boer, Jorn Hofstra, Maud v.d. Linde, Melvin Kroes en Mika Jonkers. Zij werden begeleid door Thamar.

Rond 12.00 uur was het toernooi afgelopen en kregen alle deelnemers iets lekkers mee naar huis dat werd aangeboden door AH Abe Brouwer Havelte.

Mede door de hulp van onder andere de A- en B-jeugdleden, die de teams begeleidden en als scheidsrechters optraden, verliep het toernooi prima. Aan de wedstrijdtafel hielden de dames Vochteloo en Pruntel de stand bij. KID bedankt iedereen voor zijn of haar medewerking!