A1 houdt koppositie

  • december 20, 2015

Na een gelijkspel en 4 moeizame maar verdiende overwinningen speelde A1 afgelopen zaterdag tegen Oranje Wit in Dordrecht. Het was een lange rit, maar de introductie in de hal met goede en (kei)harde muziek beloofde veel.

In het begin van de wedstrijd is het een gelijk opgaande strijd, maar na 3-3 komt A1 via een goede tussensprint op een verdiende 3-7 voorsprong. Je ziet het kwaliteitsverschil en hier wordt in die fase ook goed gebruikt van gemaakt. Maar dan komt een fase waarbij de passing onzorgvuldig is en de balsnelheid en het tempo lager worden. Gelukkig heeft A1 voldoende kwaliteit om de marge steeds meer dan 2 te houden en zodoende kan Oranje Wit net niet aansluiten. We gaan rusten met een stand van 12-15 en hopen een betere en mooiere 2e helft.

De start is goed, maar het lastig om los te komen van Oranje Wit. Na 15-17 en 17-19 weet A1 op basis van hard werken en wat meer kwaliteit toch steeds weer de marge te vergroten. En na 18-23 halverwege de 2e helft weten we het als de toeschouwers wel zeker, A1 gaat vandaag weer winnen! Het gaatje wordt zelfs nog wat vergroot tot 6 punten verschil en de buit is binnen. De meegereisde wissels kunnen dus ook nog even spelen en dat is goed om te zien. Een mooie eindstand van 24-28 en nog steeds op nummer 1 in de stand van de zaalcompetitie, chapeau!!

Al met al wel genoten van de opnieuw tomeloze inzet, maar ik denk dat iets meer spelen vanuit de verschillende kwaliteiten (die er zeker zijn) dit team nog veel verder kan brengen. Indien ze een goede spelvariatie weten te combineren met concentratie op het spel en wat meer gogme dan kan het nog een heel mooi seizoen worden.

Een toeschouwer.