DOS'46 – PKC/SWKGroep (19-31)

• december 9, 2015

De tweede thuiswedstrijd voor DOS’46, in de vierde speelronde van de Korfbal League, was er één tegen PKC/SWKGroep. Na de midweekse overwinning in Bennekom op DVO/Accountor was de vraag of de Nijeveners zich zouden kunnen meten met de landskampioen. Op die vraag hadden de bezoekers een pasklaar antwoord: nee. PKC/SWKGroep was duidelijk een maatje te groot voor de promovendus en liet met af en toe oogstrelend korfbal zien dat het verschil tussen de top van de Korfbal League en de onderste regionen toch wel erg groot is. Op de eindstand van 19-31 viel dan ook niets af te dingen.

Bij DOS’46 werd Geertje Hoekstra nog steeds aan de kant gehouden. Haar plaats werd opnieuw ingenomen door Nienke Hintzbergen, die met name verdedigend een verdienstelijke wedstrijd speelde tegen internationale Nadhie den Dunnen. Hintzbergen stond slechts één doelpunt van Den Dunnen toe en liet zo zien mee te kunnen op het niveau van de Korfbal League. Hintzbergen begon de wedstrijd naast Loes Blacquière, Jelmer Jonker en Harjan Visscher in de eerste aanval. Een opmerkelijke opstelling aangezien topschutters Jonker en Visscher naast elkaar werden gepositioneerd. De tactische zet pakte helaas niet goed uit daar beide spelers slap aan de wedstrijd begonnen. Het eerste verdedigingsvak werd derhalve gevormd door Nynke Sinnema, Maaike Steenbergen, Sven Jonker en Marco Zegwaard.

De eerste aanvallen van de thuisclub liepen op niets uit door plaatsfouten en verkeerde keuzes. Hierdoor kon PKC/SWKGroep eenvoudig de leiding nemen in de wedstrijd: 0-2. Bij de eerste vakwissel vond ook meteen de eerste spelerswissel aan DOS’46-zijde plaats: Max Malestein kwam op de plek van Harjan Visscher en Visscher werd vlak daarna weer in het aanvalsvak ingebracht voor Sven Jonker. Het was aanvoerster Maaike Steenbergen die scorend iets terug deed namens de Nijeveners en die de rood-zwarten ook gedurende de eerste helft nog enigszins in de buurt van de Papendrechters hield. Met vier velddoelpunten en een strafworp ‘mee’ onderstreepte ze haar vorm en de terechte uitverkiezing voor de Golden Tulips. Na de 1-2 van Steenbergen liepen de bezoekers uit naar 1-4 en de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd was meteen gezet.

De landskampioen hield DOS’46 steeds op een veilige marge en het team van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas kwam niet dichterbij dan twee doelpunten verschil: 2-4, 4-6 en 7-9. Daarna gaf PKC/SWKGroep even goed gas en liep het simpel weg van de promovendus: 7-15 na 20 minuten en de wedstrijd was gespeeld. Waar DOS’46 niet scherp oogde, moeite had met de verdedigende druk en het veelal moest doen met één-schots-aanvallen, combineerde PKC/SWKGroep er lustig op los en werd iedere aanval (waarin meerdere schoten werden gelost) bijna afgerond met een doelpunt. Het toonde de kracht van de kampioen. In de laatste vijf minuten voor rust scoorden beide ploegen nog drie maal waardoor de ruststand van 10-18 op het scorebord kwam.

In de tweede helft eenzelfde beeld: de bezoekers openden met twee doelpunten de score en DOS’46 volgde (12-20). Met de wissel van Sven Jonker voor Max Malestein op een stand van 14-26 en Marieke Klaver voor Loes Blacquière (op 14-27) konden de Nijeveners het spel iets consolideren maar een wedstrijd werd het nooit. PKC/SWKGroep had ook iets aan scherpte ingeboet in het tweede deel zodat er uiteindelijk minder goals vielen dan voor rust. Met de eindstand van 19-31 was de landskampioen twee wedstrijdpunten rijker en DOS’46 een illusie armer.

Doelpunten DOS’46:

Maaike Steenbergen 4, Jelmer Jonker 4 (3), Marco Zegwaard 4 (4), Harjan Visscher 3, Sven Jonker 2, Max Malestein en Nienke Hintzbergen beiden 1.

Media:

Bekijk via You-Tube de wedstrijd in z’n geheel terug.

Wedstrijdverslag RTV Drenthe incl. radio-interviews met Daniël Hulzebosch en Harjan Visscher.