DVO/Accountor – DOS'46 (21-33)

• december 7, 2015

Na een heerlijke wedstrijd, zeker voor de supporters die in groten getale waren meegereisd, werd dinsdagavond de volle winst mee terug genomen naar Nijeveen. DOS’46 won de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor in Bennekom met 21-33.

De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas verscheen in de volgende opstelling in het veld:
Eerste aanval: Harjan Visscher, Marco Zegwaard, Nynke Sinnema en Maaike Steenbergen. Eerste verdediging: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blaquière en Nienke Hintzbergen. Geertje Hoekstra zat ook deze wedstrijd met een schouderblessure aan de kant.

Beide ploegen startten stroef aan de wedstrijd. Aan beide zijden was er veel balverlies en er werd moeilijk gescoord. Het geheel gaf de indruk dat er druk op de wedstrijd stond. Aanvallend konden de ploegen geen vuist maken, maar verdedigend stond DOS’46 direct, maar ook in het hele vervolg van de wedstrijd, als een huis. Pas in de vijfde minuut opende Maaike Steenbergen de score middels een doorloopbal en was de ban gebroken. DOS’46 vergrootte de voorsprong naar 0-2 door een afstandsschot van Marco Zegwaard en heeft deze voorsprong de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Vooral door het sterke verdedigen van de Nijeveners was de ploeg uit Bennekom onmachtig en niet in staat om het tij te keren. In de eerste helft kwamen de Bennekommers na 3-4 niet meer dichterbij dan op twee doelpunten. De aanvallen van DOS’46 gingen steeds beter lopen en waren bij tijd en wijle oogstrelend om te zien, maar vooral ook erg effectief, wat resulteerde in een ruststand van 8-14. Vooral Loes Blacquière en Marco Zegwaard hadden het gat in de korf goed gevonden. Zij scoorden in die eerste helft beiden vier keer van afstand.

Direct na het fluitsignaal in de tweede helft ging de doelpuntenmachine van DOS’46 weer los. Er werd gescoord over alle schijven. De rebounds waren goed verzorgd en daardoor konden de beide vakken lange aanvallen opzetten, die resulteerden in veel doelpunten, veelal van afstand erin geschoten. Dit tot groot enthousiasme van het verbaal duidelijk aanwezige DOS-publiek, inclusief een delegatie van de Grifteside. Waar voor de rust vooral door Loes Blacquière en Marco Zegwaard werd gescoord, waren na de rust Maaike Steenbergen, Nynke Sinnema en Jelmer Jonker trefzeker. Ondertussen bleef DOS’46 in de verdediging heersen en werden Fleur Hoek (door Maaike Steenbergen) en Marvyn Toonen (door Harjan Visscher) wederom aan banden gelegd.

DVO-coach Gerald Aukes probeerde met de inbreng van Alice Huang nog een vuurtje aan te wakkeren, maar ons vlaggenschip was vastbesloten deze punten niet meer uit handen te geven. Nadat Max Malestein voor Marco Zegwaard binnen de lijnen was gebracht en Marieke Klaver voor Maaike Steenbergen werden alle remmen los gegooid en werd er in de laatste 10 minuten nog acht keer gescoord, waaronder een mooie doorloopbal van Max Malestein en een afstandsschot van Marieke Klaver, tegenover drie doelpunten aan DVO-zijde. Hiermee werd de eindstand bepaald op 21-33. De rood-zwarten hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn en als groep voor veel ploegen een plaag kunnen worden.

Na het laatste fluitsignaal werd er zowel op de tribune als op het speelveld een klein feestje gevierd, blij met het resultaat en tevreden over het optreden binnen de lijnen.

De scores van DOS’46: Loes Blaquière 6, Marco Zegwaard 6, Maaike Steenbergen 4, Harjan Visscher 4, Jelmer Jonker 4, Nynke Sinnema 3, Sven Jonker 3, Nienke Hintzbergen 1, Max Malestein 1, Marieke Klaver 1.

Media:

Bekijk via You-Tube de wedstrijd in z’n geheel terug.

Wedstrijdverslag NLKorfbal: ‘DOS’46 deelt enorme dreun uit aan DVO.’

Wedstrijdverslag Meppeler Courant: ‘DOS’46 pakt eerste zege in Korfbal League.’

Wedstrijdverslag RTV Drenthe inclusief radio-interviews met Daniël Hulzebosch, Loes Blacquière en Marco Zegwaard.