Vacature – Coördinator breedteteams jeugd

  • december 4, 2015

Vacature coördinator breedteteams Jeugd

De commissie KID is op zoek naar een enthousiaste coördinator voor de breedte jeugdteams. In seizoen 2015 – 2016 gaat het dan om de teams A3, B2, B3, C2, C3 en D2, D3 en D4.

Als coördinator bewaak jij de uitvoering van de jeugdopleiding van deze teams en ondersteun je de trainers en coaches bij de training en de coaching. De uitgangspunten van de jeugdopleiding staan beschreven in het Masterplan Jeugdopleiding DOS’46 (Korfbalinstituut DOS’46 / KID).

Wat ga je doen?

Als coördinator ben je regelmatig aanwezig bij de trainingen en wedstrijden van de betreffende teams en help je de trainers en coaches bij de invulling van de trainingen. Dat doe je door ze trainingsstof aan te reiken en tips te geven hoe deze in te passen in de trainingen.
Binnen de jeugdopleiding van DOS’46 werken we met de methodiek Spelenderwijs Leren en die gebruik je dan ook als basis.

Daarnaast organiseer je regelmatig overleg met de betreffende trainersgroep. Je levert samen met het Hoofd Jeugdopleiding en de coördinator voor de E- en F-teams een bijdrage aan de trainersbijeenkomsten en extra trainingen op de zondagen.

Je adviseert de commissie KID bij de samenstelling van de teams en het trainingsschema.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met het Hoofd Jeugdopleiding en de coördinator voor de E- en F-teams. Je valt organisatorisch onder het Bestuurslid Jeugd en Breedte en schuift regelmatig aan bij de vergadering van de commissie KID. De commissie KID helpt je verder met organisatie van je werkzaamheden.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Wij verwachten dat je ongeveer tussen de 6 uur per week kwijt bent. Dat wisselt uiteraard per periode.

Wat moet je kunnen?

Je hebt in ieder geval ruime ervaring als jeugdtrainer (bij voorkeur in de korfbalsport). Verder is een specifieke trainersopleiding (minimaal Korfbaltrainer 2 of vergelijkbaar) een pré.
Heb je een opleiding aan het CIOS of de (C)ALO of ben je hier mee bezig, dan mag je ook reageren.

Wat levert het op?

Naast de voldoening van het beter maken van trainers en jeugdspelers, is voor deze rol een vergoeding op basis van een vrijwilligersovereenkomst bespreekbaar.
Nb. Voor studenten aan het CIOS en de (C)ALO gelden de werkzaamheden waarschijnlijk als studiepunten of stage / afstudeer opdracht.

Heb je belangstelling?
Neem dan contact op met Gerlof de Haan, Bestuurslid Jeugd en Breedte DOS’46