Commissie Topkorfbal professionaliseert beeldgebruik door Club van 46

  • november 18, 2015

Mede dankzij de bijdrage van de Club van 46 heeft de commissie Topkorfbal de afgelopen zomer hard gewerkt aan het professionaliseren van de video en statistiek mogelijkheden van DOS’46.

Videoteam
Het balkon is door Van Lente Timmerwerken voorzien van een werktafel waarop de nieuwe pc’s en de camera bediend kunnen worden door het videoteam. Dit team bestaat uit: Mats Raterman en Jesse Wiegers (met ondersteuning van Maarten Wiegers en Koen Buiten). Het team wordt daarbij ondersteund door Kendis ICT-groep Nederland (Phonedata) en Foto Frans Nooren (the Readshop).

Geprofessionaliseerde livestream
De livestream is flink geprofessionaliseerd nu de beeldkwaliteit is verhoogd en het statistiekensysteem hier nu direct mee in verbinding staat. Elke doelpuntenmaker komt in beeld en aan het eind van de wedstrijd worden de statistieken getoond. Het voorstellen van de spelers van DOS’46 mag spectaculair genoemd worden. Ook zijn de mogelijkheden voor de wedstrijdsponsoren uitgebreid waardoor de reclamekar komend seizoen niet meer zichtbaar is.

Wedstrijdanalyse
De trainersstaf heeft middels een iPad de mogelijkheden om tijdens de wedstrijd en in de pauze beelden te bekijken. Ook worden de statistieken van de vakken en de spelers in de pauze en na de wedstrijd direct ter beschikking gesteld met als mogelijkheid de beelden en statistieken te analyseren. Met bovenstaande heeft onze Korfbal League Manager Sven Bentum een mooi stuk werk geleverd.