AW.DTV – DOS'46 (22-22)

• november 7, 2015

DOS’46 is de Korfbal League gestart met een 22-22 gelijkspel tegen AW.DTV uit Amsterdam. In een boeiende wedstrijd in onze hoofdstad maakten beide promovendi er een mooi schouwspel van. Waar DOS’46, na een wat slap begin, aan het eind van de eerste helft de touwtjes stevig in handen had (9-13 ruststand), lieten de Nijeveners in het tweede bedrijf de Amsterdammers weer volledig in de wedstrijd komen. Na een spannende slotfase, waarin beide ploegen nog aanspraak maakten op de overwinning, werd dit duel uit de eerste speelronde van de Korfbal League uiteindelijk besloten met een 22-22 gelijkspel.

Het trainersduo Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas stuurde de volgende acht basisspelers het veld in:

Eerste aanval: Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Max Malestein en Harjan Visscher. Eerste verdediging: Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker.

Het eerste kwartier was voor AW.DTV, daarna stelde DOS’46 orde op zaken. De mogelijkheid om acht keer te wisselen werd al in deze eerste fase volop benut door het trainersduo van de Drenten. Zo werd Marco Zegwaard ingebracht voor Max Malestein, kwam diezelfde Malestein even later in het veld voor Sven Jonker en viel Jonker op zijn beurt weer in voor Zegwaard. Op deze manier konden Hulzebosch/Lucas de pionnen in het veld beter positioneren en kwam Jonker tegenover de boomlange en fysieke Steffen Pang van AW.DTV te staan. Iets wat de Nijeveners geen windeieren legde. Op 5-6 kende DOS’46 voor het eerst een voorsprong en de Drentse formatie liep in het vervolg van die eerste helft soepel weg van de hoofdstedelingen, met een 9-13 ruststand tot gevolg.

In het tweede bedrijf begon DOS’46 waar het mee geëindigd was: scoren. Het waren Max Malestein en Jelmer Jonker die de dadendrang onderstreepten: 9-15. Op dat moment kwam AW.DTV met een tegenzet. Een dubbele dameswissel bezorgde Loes Blacquière en Maaike Steenbergen nieuwe tegenstand en de Noord-Hollanders kwamen terug tot 12-16. Nogmaals werd er gewisseld aan Amsterdamse zijde. Steffen Pang, die het lastig had tegen Sven Jonker, werd eruit gehaald en even later, bij een stand van 12-17, weer binnen de lijnen gebracht tegen Max Malestein. Het bleek een goede zet. Daar waar bij DOS’46 de aanvallen vaak niet langer duurden dan één schot, trokken diezelfde Pang (3x) en Ilona van der Berg (2x) de stand weer gelijk: 17-17. DOS’46 was terug bij af. Jelmer Jonker deed nog eenmaal iets terug (17-18) maar AW.DTV nam het heft in handen. Dat was voor trainer/coach Daniël Hulzebosch het sein de langere Marco Zegwaard weer in te brengen tegen Pang, dit ten koste van Malestein. Er waren toen nog tien minuten te spelen en het werden tien boeiende minuten. De Amsterdammers kwamen in deze fase steeds op voorsprong en DOS’46 haakte aan. Op 20-19 moest Geertje Hoekstra geblesseerd (schouder) het veld verlaten. Haar plaats werd ingenomen door Nienke Hintzbergen. Even later, op een stand van 22-22 en met nog één minuut op de klok, mocht AW.DTV aanleggen vanaf de strafworpstip. Deze buitenkans werd echter niet benut. Ook de kansen die daarna volgden waren niet aan beide teams besteed. En zo eindigde dit duel tussen beide promovendi in de Korfbal League in een gelijkspel: 22-22.

Trainer/coach Daniël Hulzebosch wist na afloop niet goed of hij nu blij of teleurgesteld moest zijn met deze puntendeling. “Het is tweeledig. Heel erg blij ben ik niet, maar we hebben ook niet verloren en dan is het moeilijk kiezen hoe je je nu voelt. Maar laten we maar een klein beetje tevreden zijn”, aldus Hulzebosch tegenover verslaggever Henk Kuhl van RTV Drenthe.