Nic./Alfa-college – DOS'46 (16-21)

• oktober 7, 2015

DOS’46 heeft zich in Groningen tot herfstkampioen gekroond. In het hoge noorden rekenden de Drenten af met Nic./Alfa-college. Na een ruststand van 9-13 werd het 16-21  in het Oranjewoudstadion.

DOS’46 startte deze laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie in de volgende opstelling:

Aanval: Jelmer Jonker, Max Malestein, Loes Blacquière en Fenna de Jong.

Verdediging: Sven Jonker, Harjan Visscher, Nynke Sinnema en Maaike Steenbergen.

De opening was voor de Nijeveners: 0-2 door toedoen van Jelmer Jonker en Max Malestein. Nic./Alfa-college zette daar een afstandstreffer tegenover waarna Harjan Visscher, opnieuw Jonker en Fenna de Jong DOS’46 naar 1-5 schoten. Na een vrije bal van de Groningers waren het opnieuw Visscher en De Jong die samen met Loes Blacquière de stand naar 2-8 tilden. De time-out die volgde, van Nic./Alfa college, was op z’n plaats. In het vervolg van de eerste helft bleef het verschil tussen beide ploegen schommelen tussen de 3 en 6 doelpunten. Via 4-8, 6-12 en 9-12 werd bij een stand van 9-13 de rust bereikt.

In het tweede bedrijf een zelfde wedstrijdbeeld als in het eerste: het begin was voor de rood-zwarten (10-17) waarna Nic./Alfa college aan een inhaalrace begon (15-18). Maar de laatste minuten stelde DOS’46, na twee time-outs van trainers/coaches Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas, orde op zaken. Jelmer Jonker scoorde de 15-19 uit een strafworp, waarna de thuisploeg 16-19 aantekende en een strafworp onbenut liet. Harjan Visscher en Max Malestein scoorden daaropvolgend en met 16-21 was de wedstrijd beslist en tevens ten einde. DOS’46 mag zich nu herfstkampioen van de Hoofdklasse A noemen en gaat met een mooie reeks overwinningen de voorbereiding op de Korfbal League in.