Goede start nieuw seizoen voor de jeugd: drie kampioenen!

• oktober 6, 2015

Met nog één reguliere speelronde te gaan, heeft DOS’46 nu al drie jeugdkampioenen. De ploeg van Bastiaan Nijmeijer en Kelvin Borrink kon als eerste de medailles en taart in ontvangst nemen. De spelers van de D1 speelden dit eerste veldseizoen in de hoofdklasse B. Een lastige opgave zou je denken. De D1 bewees het tegendeel door de eerste vijf wedstrijden met een verschil van twee doelpunten of meer winnend af te sluiten. De grootste overwinning werd thuis tegen Juventa D1 behaald; 13-6. De spelers van de D1 hebben samen maar liefst 53 doelpunten gescoord. We hopen dat de D1 in de zaal net zo succesvol is als op het veld. Gefeliciteerd!

IMG_1500
De ploeg van Lisanne en Sinie Koster werd eigenlijk vorige week al kampioen. Zij wonnen met 4-15 van Ritola F1. Echter wilden zij graag het kampioenschap thuis vieren waardoor de wedstrijd tegen AVO F1 de kampioenswedstrijd werd. De spelers en speelsters van F1 gingen fanatiek van start en in de rust stond DOS’46 F1 al op een grote voorsprong. In de tweede helft werd deze voorsprong verder uitgebreid waardoor er uiteindelijk een 16-8 op het scorebord stond. Een hele knappe prestatie van onze jongste jeugd. De F1 heeft drie keer zoveel doelpunten gemaakt als de nummer 2 van de competitie. We hopen dat het in de zaal net zo goed zal gaan!
IMG_1499

Tot slot, onze B2. De B2 was vooraf nog niet zeker van het kampioenschap. Er moest gewonnen worden van EKC 2000 uit Emmen. Met gelegenheidscoach Roelof Koopmans, een bank met goede wissels en een heerlijk zonnetje kon de wedstrijd beginnen. In de eerste helft kon onze B2 nog niet echt loskomen van de tegenstander. We gingen met een stand van 6-4 rusten. Na een goede peptalk in de kleedkamer gaf de B2 iets meer gas met als resultaat een 15-6 overwinning. De spelers van het team van trainer/coach Klaas Dusseljee kunnen trots zijn op zichzelf. Op naar de zaal!