DOS'46 – HKV/Ons Eibernest (24-18)

• september 26, 2015

DOS’46 heeft zaterdag op eigen veld hele goede zaken gedaan in de Hoofdklasse A. De Nijeveners wonnen met 24-18 van HKV/Ons Eibernest en behielden daarmee de koppositie. De eerste helft kende twee gezichten. Na een 2-0 voorsprong liep DOS’46 vervolgens achter de feiten aan. Tien minuten voor rust bij een stand van 7-7 keerde het tij en sloegen de rood-zwarten in de laatste fase voor de rust een belangrijk gat (11-7). De tweede helft kwam DOS’46 eigenlijk niet meer in de problemen en scoorde het gestaag door. Het verschil was tot tweemaal toe zelfs negen doelpunten. Bij het eindsignaal had HKV/Ons Eibernest daar nog iets van afgesnoept; 24-18.

In de basisopstelling verving Marieke Klaver zaterdag Geertje Hoekstra. Klaver vormde samen met Jelmer Jonker, Max Malestein en Loes Blacquière de eerste aanval. Trainer/coach Daniël Hulzebosch en assistent-trainer Haralt Lucas posteerden in de eerste verdediging Harjan Visscher, Sven Jonker, Maaike Steenbergen en Nynke Sinnema. Jelmer Jonker had een uitermate productieve middag. In totaal scoorde hij maar liefst elf doelpunten. Zijn visitekaartje gaf hij al in de eerste minuten af. Binnen vijf minuten wist hij de korf al twee keer te vinden (2-0). Na een gelijke stand van 2-2 moest DOS’46 via 2-4 en 3-5 het initiatief even aan de tegenstander laten. Het was wederom Jelmer Jonker die de stand gelijk trok. De daaropvolgende tussenstand van 5-6 in Haags voordeel zou ook de laatste voorsprong van HKV/Ons Eibernest deze middag blijken. Harjan Visscher, die in totaal tot vijf treffers kwam, bracht met een afstandsschot de ploegen op gelijke hoogte. Na de 7-7 sloegen achtereenvolgens Harjan Visscher (afstand), Sven Jonker (afstand), Loes Blacquière (afstand) en Jelmer Jonker (strafworp) het beslissende gat. Het rustsignaal klonk bij 11-7.

HKV/Ons Eibernest deed direct na de thee iets terug, maar een serie doelpunten van Maaike Steenbergen (afstand), Loes Blacquière (afstand) en Jelmer Jonker (vrije bal) waren voor de ploeg uit Den Haag feitelijk zo vroeg in de tweede helft al de genadeklap (14-8). HKV/Ons Eibernest moest in deze competitie tot nu toe de punten laten aan Nic./Alfa-college en liet een punt liggen tegen SCO. Het won ruim van SKF, De Hoeve en Oost-Arnhem. In Nijeveen was er voor de Hagenaars niets te halen. Via 14-9 liep DOS’46 verder weg naar 16-9. Na een kwartier spelen in de tweede helft bij een stand van 17-11 kwam Leander Zwolle in het veld voor Max Malestein. De Nijeveners deden haar tegenstander in de daaropvolgende tien minuten zoveel pijn dat het zelfs tweemaal tegen een achterstand van negen doelpunten moest aankijken (22-13 en 23-14). De laatste vijf minuten werd er nog vijf keer gescoord, waarvan slechts één keer door DOS’46 in de persoon van Maaike Steenbergen. Het deed niets af aan de overtuigende 24-18 winst van DOS’46, dat met elf punten uit zes wedstrijden fier aan de leiding gaat in de Hoofdklasse A.