Wageningen – DOS'46 (25-29)

  • september 19, 2015

DOS’46 heeft in Wageningen na een ruststand van 16-14 een belangrijke zege (25-29) geboekt op koploper Wageningen. In de laatste fase van de wedstrijd sloegen de Nijeveners toe en gingen er zo niet alleen met de zege, maar ook met de koppositie in de Hoofdklasse A vandoor.

 

Opstelling DOS’46

Trainers/coaches Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas brachten de volgende basisacht in het veld:

Eerste aanval: Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Max Malestein.

Eerste verdediging: Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Sven Jonker en Harjan Visscher.

 

In de eerste helft werd meteen duidelijk dat DOS’46 de punten niet cadeau zou krijgen van de koploper in de Hoofdklasse A. Want Wageningen had gedurende dit eerste deel van het duel bijna constant een voorsprong. Na het beginsignaal ontliepen beide ploegen elkaar niet veel en alleen de 5-6 van Geertje Hoekstra betekende een voorsprong voor de Nijeveners. Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht tot een stand van 9-9 waarna Wageningen een tussensprint inzette: 14-9 na 28 minuten spelen in de eerste helft. Het was Sven Jonker die, met zijn derde doelpunt van de wedstrijd, DOS’46 na een doelpuntloze periode van vijf minuten weer op het scorebord zette: 14-10. Het gaatje wat Wageningen geslagen had bleek, zo vlak voor rust, moeilijk te dichten maar toch deden de rood-zwarten nog iets terug in deze laatste fase van de eerste helft: 16-14 ruststand.

Na de thee was het Harjan Visscher die de 16-15 noteerde gevolgd door de 16-16 van Geertje Hoekstra. Maar ook nu bleek Wageningen een moeilijk te nemen horde. De ploeg van oud DOS’46-coach Jacco Vermeer leidde wederom de scoringsdans en had bij 20-18 weer een kleine voorsprong te pakken. Nadat DOS’46 op 21-21 en 22-22 weer op gelijke hoogte was gekomen werden de rollen omgedraaid. Jelmer Jonker wist met twee treffers zijn ploeg op voorsprong te schieten: 22-24. Deze voorsprong bleek beslissend en voldoende voor de uiteindelijke overwinning van 25-29 waarin Jelmer Jonker een belangrijk aandeel had met maar liefst 12 (!) doelpunten.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 12 (1), Sven Jonker 5 (2), Max Malestein 4, Geertje Hoekstra 3, Harjan Visscher 3, Nynke Sinnema en Maaike Steenbergen.

Voor foto’s van dit duel, gemaakt door Stef Hoogendijk, klik hier.