Oost-Arnhem – DOS'46 (8-27)

  • september 12, 2015

Voor de derde keer op rij boekte DOS’46 zaterdagmiddag een monsterzege. In Arnhem had thuisploeg Oost-Arnhem niets in te brengen tegen de Nijeveners. Oost-Arnhem kwam tot het schamele aantal treffers van 8. DOS’46 zette daar 27 doelpunten tegenover. Met grote overwinningen op achtereenvolgens De Hoeve, SKF en Oost-Arnhem lijkt DOS’46 nu de zwakste broeders van deze competitie te hebben gehad. Na de komende drie wedstrijden tegen Wageningen, HKV/Ons Eibernest en Nic./Alfa-college zullen de rood-zwarten weten waar ze echt staan in de Hoofdklasse A.

In Arnhem stuurde trainer-coach Daniël Hulzebosch Jelmer Jonker, Max Malestein, Maaike Steenbergen en Nynke Sinnema als eerste aanval het veld in. Marco Zegwaard, Sven Jonker, Rosemiek Harrewijn en Geertje Hoekstra vormden de eerste verdediging. Jelmer Jonker zorgde in de eerste minuut met een afstandstreffer voor 0-1. Oost-Arnhem kwam met een strafworp op gelijke hoogte, maar meer bleek er voor de thuisploeg deze middag niet te halen. De Arnhemmers kwamen niet één keer aan de goede zijde van de score en de 1-1 was de eerste en tevens laatste gelijke stand van deze wedstrijd.

De overmacht van DOS’46 leidde tot een stand van 2-6 na 17 minuten spelen, 3-9 na 20 minuten spelen en bij rust stond het grote verschil van 4-11 in Nijeveens voordeel op het scorebord. Enige tegenvaller voor DOS’46 in de eerste helft was de enkelblessure van Marco Zegwaard. Een blessurebehandeling halverwege het eerste bedrijf kon niet voorkomen dat Zegwaard nog voor rust moest worden vervangen door Harjan Visscher.

Nadat Jelmer Jonker in de eerste helft ook al een strafworp miste (een fout die overigens direct werd goedgemaakt door een treffer uit een doorloopbal van Maaike Steenbergen), liet broer Sven kort na de pauze ook een stip onbenut. Een minuut later wist hij uit een dergelijke vrije kans vanaf 2,5 meter wel te scoren (4-12). Het was de opmaat naar een ongekende monsterzege op dit niveau. DOS’46 denderde door en Oost-Arnhem wist, net als in de eerste helft, na de thee slecht 4 keer te scoren. Ondanks de matige tegenstand bleven de Nijeveners het grootste deel van het duel scherp in de afronding. Zo kon het dat er na 70 minuten spelen een ongekende uitslag van 8-27 op het scorebord stond. De komende weken zal blijken wat de ruime zege van DOS’46 werkelijk waard is.

Doelpunten DOS’46:

Sven Jonker 5 (3), Maaike Steenbergen 4, Harjan Visscher 4, Geertje Hoekstra 4, Jelmer Jonker 3, Max Malestein 3, Nynke Sinnema 2, Marco Zegwaard 2.