DOS'46 – SKF (29-17)

• september 6, 2015

Na de ruime winst van vorige week op De Hoeve (14-25), wist DOS’46 de scherpte door te trekken naar de thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal. In een doelpuntrijk duel, wat voor rust al beslist was (17-10), liet DOS’46 geen spaan heel van de bezoekers. Op de eindstand van 29-17 viel dan ook niets af te dingen.

Trainers/coaches Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas brachten de volgende acht spelers binnen de lijnen: Jelmer Jonker, Marco Zegwaard, Loes Blacquière, Nynke Sinnema (allen eerste aanval), Sven Jonker, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Marieke Klaver (eerste verdediging).

Na het eerste fluitsignaal schoten de Nijeveners uit de startblokken. In de eerste drie wedstrijdminuten werd een honderd procent score behaald: alle vier de doelpogingen doorboorden het gele kunststof. Het waren achtereenvolgens Jelmer Jonker, Marco Zegwaard en twee maal Geertje Hoekstra (allen van afstand) die de scherpte van de rood-zwarten onderstreepten met hun puntgave treffers: 4-0. DOS’46 drukte door en pas in de zevende minuut kon SKF iets terug doen: 6-1. Maar hier bleef het Veenendaals verzet dan ook bij terwijl DOS’46 er lustig op los bleef scoren: 10-1 na tien minuten spelen. In de fase die volgde bleef SKF mee scoren maar was niet bij machte veel van de marge af te snoepen. Via tussenstanden van 16-5 en 17-7 werd de ruststand van 17-10 bereikt.

Na de thee bleef DOS’46 de bovenliggende partij. Met af en toe schitterende aanvallen toonden de Nijeveners hun klasse maar was de echte scherpte en het venijn wel uit de schoten verdwenen. De laatste zes minuten kreeg Leander Zwolle nog wat speeltijd toebedeeld, ten koste van Harjan Visscher. Zwolle wist meteen te scoren (27-16) en zorgde er zo voor dat alle spelers van DOS’46 met een score het veld verlieten. In de laatste minuten joegen de Nijeveners nog op de dertigste treffer maar dat wilde net niet lukken. De teller stokte bij 29-17 en zo bleven de punten in Nijeveen.