De Hoeve – DOS'46 (14-25)

• augustus 29, 2015

De eerste overwinning van DOS’46 van dit seizoen is een feit. In de uitwedstrijd tegen De Hoeve toonden de Nijeveners zich een maatje te groot voor de tegenstander. DOS’46 had op het gras van De Hoeve bij de rust al een flink gat geslagen (6-11). Door die voorsprong in de tweede helft vast te houden en zelfs uit te bouwen, eindigde de tweede competitiewedstrijd van DOS’46 in een zeer ruime overwinning: 14-25.

Vanwege een schorsing moest Jelmer Jonker gedwongen aan de kant blijven. Coach Daniël Hulzebosch en zijn assistent Haralt Lucas namen de gelegenheid te baat met een flink gewijzigde opstelling te starten in vergelijking met een week geleden tegen SCO. De eerste aanval werd gevormd door Harjan Visscher, Bastiaan Nijmeijer, Loes Blacquière en Geertje Hoekstra. Aan de andere kant begonnen Max Malestein, Marco Zegwaard, Maaike Steenbergen en Rosemiek Harrewijn in de eerste verdediging.

In de eerste minuten leek het er niet op dat DOS’46 zich deze middag naar een gemakkelijke overwinning zou spelen. Binnen zes minuten keken de rood-zwarten tegen een 3-0 achterstand aan. Max Malestein (strafworp) en Harjan Visscher (tweemaal van afstand) brachten DOS’46 terug in de wedstrijd en Maaike Steenbergen zorgde uit een vrije bal voor de eerste voorsprong. Halverwege de eerste helft trok De Hoeve de stand gelijk. Met een tussensprint liep DOS’46 weg van haar tegenstander. Door doelpunten van Geertje Hoekstra (afstand), Harjan Visscher (afstand) en de tweede benutte strafworp van Max Malestein kwam 4-7 op het scorebord.

Na de 5-7 van De Hoeve toonde Harjan Visscher zijn zuiverheid en zorgde met twee loepzuivere schoten voor 5-9. In de daaropvolgende zeven minuten tot aan de pauze werd door de ploegen nog driemaal gescoord. De rust brak aan bij 6-11. Omdat De Hoeve na de pauze niet meer in staat zou blijken zich op te richten, was de wedstrijd met deze ruststand feitelijk gespeeld. Zeker toen Loes Blacquière direct na de onderbreking voor 6-12 zorgde.

Dubbele cijfers

In het tweede bedrijf kwam DOS’46 geen moment meer in de problemen. Het werden 35 minuten voorsprong behouden en uitbouwen. Die voorsprong bleef aanvankelijk zes punten (7-13 en 8-14) maar ging dankzij twee doelpunten van Max Malestein naar acht doelpunten: 8-16. Na 10-17 en treffers van Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Harjan Visscher bereikte DOS’46, dat gestaag door scoorde, na twintig minuten in de tweede helft de dubbele cijfers: 10-20.

In de laatste tien minuten gunde Daniël Hulzebosch speelminuten aan Nynke Sinnema (voor Maaike Steenbergen) en Leander Zwolle (voor Marco Zegwaard). Zwolle bekroonde zijn debuut in het eerste van DOS’46 met twee doelpunten. Hij bepaalde de eindstand op 14-25.