DOS'46 – SCO (19-19)

• augustus 27, 2015

DOS’46 is de veldcompetitie begonnen met een puntendeling. Thuis, tegen streekgenoot SCO, kwamen de Nijeveners na een ruststand van 13-10 niet verder dan een 19-19 gelijkspel.

DOS’46 startte deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met het volgende achttal: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière, Maaike Steenbergen (allen eerste aanval), Max Malestein, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema (eerste verdediging).

Het eerste wapenfeit van dit duel kwam van de gasten uit Oldeholtpade: 0-2. Het waren Harjan Visscher en Max Malestein die de score gelijk trokken: 2-2. Daarna konden de Nijeveners een klein gaatje slaan (6-3) maar de blauwhemden knokten terug: 6-6. In de fase die volgde had de ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas een pasklaar antwoord op het achterverdedigen van de Friezen: 12-8. Voor rust deed SCO nog iets terug maar DOS’46 zocht met een verdiende voorsprong de kleedkamers op: 13-10.

In het tweede bedrijf waren het wederom de Stellingwervers die een betere start kenden: 13-11 en 13-12. De 14-12 van Sven Jonker gaf DOS’46 weer wat lucht maar SCO drukte door: 14-13 en 14-14. Het was daarna Loes Blacquière die, met haar tweede goal van de wedstrijd, DOS’46 weer op voorsprong schoot (15-14) maar ook dat mocht niet baten. SCO kwam opnieuw op gelijke hoogte (15-15) en nam zelfs het heft in handen: 15-16. In deze fase van de wedstrijd nam Bastiaan Nijmeijer de plaats in van Max Malestein. De wissel betaalde zich meteen uit. Met Nijmeijer onder korf had DOS’46 meer rebounds en kon Harjan Visscher meer in de punt van de aanval spelen. Het was diezelfde Visscher die iets terug deed door, met nog tien minuten op de klok, de 16-16 binnen te schieten.

Een spannend slot zou volgen. Na de 16-17 van SCO maakte Jelmer Jonker gelijk: 17-17. Maar SCO voelde dat de overwinning haalbaar was en zette nog één keer aan. Het resulteerde in twee treffers en een 17-19 voorsprong voor de blauwhemden. Het publiek in Nijeveen hield de adem in. Zou de start van de competitie voor DOS’46 eindigen in mineur? In de 32e minuut was het Jelmer Jonker die met een vrije bal weer hoop in de Nijeveeense gelederen schoot: 18-19. De laatste minuut was er één met veel tumult. Met balbezit voor SCO leek de wedstrijd beslist. Maar een goede rebound van Harjan Visscher stelde DOS’46 nog een keer in staat om aan te vallen. In deze aanval belandde de bal op de voet van een speler van SCO. De scheidsrechter wilde eerst van niets weten maar de stellige grens zorgde ervoor dat DOS’46 kreeg waar het recht op had. Terwijl de laatste seconden wegtikten namen de Nijeveners de bal uit en doorboorde Jelmer Jonker met een wanhoopsschot de korf: 19-19 en einde wedstrijd.