Digitaal wedstrijdformulier

  • augustus 24, 2015

Het KNKV is het vorige seizoen begonnen met het gebruiken van een digitaal wedstrijdformulier (DWF), dit seizen wordt het DWF uitgebreid. Alle teams die wedstrijdkorfbal spelen gaan hier mee werken. Met ingang van de zaal is men hiertoe zelfs verplicht. Ook kan er in de zaal vrijwillig gebruik worden gemaakt van het DWF bij het breedtekorfbal. Aan het eind van het seizoen hoopt het KNKV dat alle teams het DWF gebruiken.

Men dient te beschikken over een smartphone, daarop zal je een app moeten downloaden om ermee te kunnen werken. De handleiding DWF is hier terug te vinden: Handleiding DWF. Het is verstandig om te zorgen dat er minimaal 2 personen zijn die met de app kunnen werken. Als back-up zal er altijd een papieren wedstrijdformulier en spelerskaarten aanwezig moeten zijn. Als men zelf, de tegenstander of de scheidsrechter problemen ondervindt om met het DWF te werken dan gebruikt men het papieren wedstrijdformulier. Regelmatig zullen er updates zijn omtrent de invoering en het gebruik van het DWF.