DOS’46 verwelkomt jeugdspelers

  • juni 21, 2015

Sinds enkele jaren heeft DOS’46 een duidelijk jeugdbeleid uitgevoerd onder de naam Korfbal Instituut DOS’46 (KID). Dit heeft inmiddels de nodige successen opgeleverd in de vorm van nationale titels en deelnames aan NK’s, maar nog belangrijker is de opleiding van de jonge jeugd en de trainers. Dit beleid is ook buiten onze eigen club opgevallen en we mogen het komende seizoen dan ook verschillende jeugdtalenten van buiten ontvangen. Zij stellen zich graag aan u voor!

Lisa Jansen
Lisa Jansen uit Vriezenveen is 16 jaar en gaat na de zomervakantie naar 5 VWO op Het Noordik in Almelo. Haar hobby’s zijn natuurlijk korfballen, sporten in het algemeen, shoppen en leuke dingen doen met haar vriendinnen/vrienden. Lisa is op haar 5e begonnen met korfballen bij Amicitia in Vriezenveen. Toen zij 11/12 jaar was speelde ze in district Oost onder de 12. In 2013 is ze met de B1 van Amicitia 2e geworden op het NK in Enschede. Het seizoen daarna heeft ze een jaar in de A1 gespeeld en het seizoen daarop volgend is ze naar de selectie over gegaan. Afgelopen jaar heeft Lisa dus in de selectie van Amicitia gekorfbald, in het 2e en in de wedstrijd tegen BEP 1 heeft ze haar debuut mogen maken in Amicitia 1. Het afgelopen seizoen heeft Lisa in Oost <16 gespeeld. Ze heeft ervoor gekozen om komend seizoen naar DOS’46 te gaan, omdat ze zich wil blijven ontwikkelen en ze denkt dat ze deze uitdaging bij DOS’46 kan vinden. “Bij DOS’46 wil ik graag het beste uit mezelf halen, tussen mijn eigen leeftijdsgenoten.”

Lisa

Hielke Oostveen
Hielke Oostveen is sinds 24 maart 15 jaar en zit op dit moment in de tweede klas van het RSG Wolfsbos te Hoogeveen op TL niveau. Zijn voornaamste hobby is korfbal. Dat doet hij nu ongeveer 5 jaar. Verder vindt Hielke het leuk om te spelen op de Playstation. Hij speelt dus vijf jaar korfbal bij ZKC’19 te Zuidwolde. Hij is begonnen in de D1, waarna hij in de C1 kwam. Daar heeft hij drie seizoenen in gekorfbald. Afgelopen jaar is Hielke in de B1 gekomen en intussen heeft hij tweemaal in de Drentse selectie gezeten (onder 14 en nu onder 16). Hij heeft gekozen voor DOS’46 omdat hij graag beter wil worden. Hielke verwacht bij DOS’46 verder uit te kunnen groeien. “Verder ken ik DOS’46 natuurlijk van de het eerste waar ik verschillende wedstrijden van heb gezien: wat een prachtige sfeer!!”

hylke

Thirza Kooi
Thirza Kooi is geboren op 17 mei 2001 en zit op het Zernike College in Zuidlaren. Haar hobby’s zijn korfbal, korfbal, korfbal en winkelen. Thirza is begonnen met korfballen bij AKC’54 op 9-jarige leeftijd. Omdat AKC nog maar 1 A-team overhield, is ze in 2013 overgestapt naar Ritola in Zuidlaren. Verder heeft ze sinds twee jaar een LOOT-status. Dit houdt in, dat ze drie keer in de week onder schooltijd traint onder begeleiding van Mike Vlietstra. School faciliteert dit door een aangepast lesrooster en vervoer. Thirza heeft het afgelopen jaar geregeld een wedstrijd van DOS’46 bezocht en zo kennis gemaakt met de fantastische sfeer bij DOS’46. Na deelname aan het Multiselect Sport Technisch Weekend is ze zo enthousiast geworden, dat ze besloten heeft de overstap naar DOS’46 te maken. Ze wil graag op het hoogste niveau korfballen. “Met veel plezier kijk ik dan ook uit naar het volgend seizoen met de C’s van DOS’46.”

thirza

Danni Dingsté
Danni Dingsté, is 14 jaar en zit in Havo 3 op CSG Dingstede te Meppel. Zijn hobby’s zijn korfballen, voetballen en allerlei andere sporten. Hij zit nu 8 jaar op korfbal bij Kios Ruinerwold, altijd met veel plezier. Ook heeft hij in de selecties Noord onder de 12 en Noord onder de 14 gezeten en afgelopen seizoen in Drenthe onder de 16. Danni kwam veel kijken bij DOS’46 1 in de zaal. Zijn vader speelt zelf ook bij DOS’46, vandaar dat hij ook vaak in Nijeveen komt. “Nadat ik ben gevraagd om mee te trainen met de B’s wou ik niet meer anders en wou ik graag bij deze club gaan korfballen.”

IMG-20150621-WA0019-1

Marit Strating
Marit Strating is 15 jaar en woont in Zwolle. Ze is begonnen met korfballen toen ze 8 jaar oud was bij c.k.v Sparta Zwolle. Daarvoor heeft ze geturnd en paardgereden. In 2013/2014 heeft Marit bij oost <14 gespeeld. Ze zit op het Thomas a Kempis college in Zwolle en na de zomer gaat ze  naar 4 TL.  Haar hobby’s zijn korfballen, gezellig met vrienden afspreken en sporten in het algemeen. “Ik heb voor Dos ’46 gekozen om mezelf te verder te kunnen ontwikkelen en te groeien.”

marit

Maarten Stam
Maarten Stam is 16 jaar en zit op het RSG Wolfsbos in Hoogeveen. Zijn grootste hobby is uiteraard korfbal en hij doet dit al vanaf zijn 5e levensjaar bij KV Thrianta. “Ik kom naar dos’46 omdat mijn broertje Julian er ook korfbalt en heb een paar keer bij hem gekeken en vond het een leuke club. Verder wil ik mezelf verbeteren en proberen verder zien te komen.”

maarten

Veel succes en plezier gewenst bij DOS’46!