Mooi en succesvol weekend voor DOS’46

  • juni 7, 2015

Dit weekend was het een groot feest op Sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen, een weekend dat in het teken stond van de geweldige club DOS’46. Op vrijdagavond stond de veiling op het programma. De veiling moest de ‘klapper’ worden in het kader van de realisatie van het nieuwe kunstgrasveld. De zaterdagavond stond in het teken van de film LEAGUE. Lennart Nooren (camera), Roelof Jan Vochteloo (productie) en Jan Bert Stevens (eindmontage) mochten eindelijk hun kunstwerk presenteren.

Veiling
In een goed gevulde tent kon de veiling vrijdag om 20.00 uur beginnen. Veilingmeester Gilbert Bastiaanssen en Jelmer Jonker leidden de veiling. Vanaf de eerste kavel zat de sfeer er al goed in. De veilingmeester wist er wel raad mee en er werden flinke bedragen geboden, de gevers waren gul! Na een aantal kavels sloeg het weer om, een flinke hoosbui naderde het sportveld. Gelukkig was dit van korte duur en kon de veiling weer hervat worden.

Er werden prachtige kavels geveild, van auto’s wassen tot heerlijke etentjes en van een voetbalclinic tot een luchtballonvaart in een luchtballon van Toyota Van der Linde Meppel. Het was een fantastische avond van een fantastische club. En wat niet geheel onbelangrijk is; het bedrag dat met de veiling is opgehaald voor het kunstgrasveld is maar liefst €31.385,-, echt geweldig!

LEAGUE
Iedereen zat zaterdagavond met smart te wachten op hét moment; het moment waarbij in veertig minuten het zaalseizoen van DOS’46 1 werd weergegeven in beeld en geluid. Ook deze avond beloofde een groot succes te worden. De dresscode van de avond was gala, het was immers een filmpremière. De gasten werden rond 19.00 uur ontvangen. Het hele terrein was streng beveiligd en iedereen werd bij aankomst gefouilleerd door Albert Lucas en Herman van Gunst. Vanaf dat moment was het wachten op de A-selectie van DOS’46.

Rond 20.00 uur kwam een zevental auto’s van Toyota Van der Linde Meppel het terrein oprijden. Daniël Hulzebosch, Haralt Lucas en Roelof Koopmans betraden als eerst de rode loper. De selectiespelers, teambegeleiders en verzorgers – allen in fantastische galakleding – volgden daarna. Na wat foto’s van de paparazzi en een ronde handtekeningen uitdelen werd de gehele selectie met groot applaus ontvangen in de tent. Henk Kuhl (RTV Drenthe) was de presentator van de avond. Na een aantal interviews met de filmmakers en een aantal leden van de selectie kon de film eindelijk beginnen.

Er werd tijdens de film (hard) gelachen, er waren veel kippenvelmomenten en bij sommigen werd er ook een traantje weggepinkt. De film LEAGUE is een uniek kijkje achter de schermen met veel verschillende emoties. Het seizoen is fantastisch in beeld en geluid vastgelegd en een aanrader voor elke sportliefhebber. Na afloop van de film werden Lennart Nooren, Roelof Jan Vochteloo en Jan Bert Stevens bedankt voor hun inzet en het maken van de prachtige film. Vervolgens werd de selectie van DOS’46 gehuldigd op het podium. Aan het einde van het officiële programma werd bekendgemaakt dat er met alle acties voor de realisering van het kunstgrasveld het ongelofelijke bedrag van €57046 is opgehaald. Na deze bekendmaking barstte er een fantastisch feest los dat tot in de late uurtjes duurde.

Bekijk hier de foto’s van de veiling (vrijdagavond)

Bekijk hier de foto’s van de filmpremière (zaterdagavond)