Nienke Hintzbergen en Jordy van Gulijk kiezen voor DOS’46

  • juni 1, 2015

De trainersstaf en de commissie Topkorfbal van DOS’46 zijn blij met de uitbreiding van haar voorselectie door de komst van twee spelers van KV Rigtersbleek/Cottus uit Enschede. Nienke Hintzbergen en Jordy van Gulijk hebben het besluit genomen om met ingang van het seizoen 2015-2016 de stap naar DOS’46 te maken. Beide spelers hebben inmiddels een proeftraining met de huidige selectie achter de rug.

Nienke Hintzbergen is 19 jaar en is geboren en getogen in Enschede. Zij studeert momenteel Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Twente (eerste jaar). Nienke korfbalt vanaf haar vijfde bij KV Rigtersbleek/Cottus en heeft daar alle selectieteams doorlopen. Daarnaast heeft Nienke ook gespeeld in de vertegenwoordigende teams van district Oost. Sinds twee jaar maakt Nienke deel uit van de A-selectie van de Enschedese club, die getraind wordt door Manfred Hofstede (oud-hoofdtrainer van DOS’46). Nienke wil graag het hoogste niveau bereiken en het beste uit haarzelf naar boven halen en denkt dan ook dat DOS’46 hier de juiste club voor is. Nienke: “Ik heb erg veel zin in komend seizoen en ik hoop dat ik een leuke en sportieve tijd ga beleven in Nijeveen!”

Jordy van Gulijk is 22 jaar en in februari van dit jaar heeft hij zijn studie afgerond. Hij werkt in Enschede in de verstandelijk gehandicapten zorg met cliënten die begeleiding nodig hebben in het dagelijks leven. Ook Jordy speelt vanaf zijn vijfde levensjaar bij KV Rigtersbleek/Cottus. Vanaf zijn 14e tot zijn 19e heeft Jordy bij de korfbal selectie Oost Nederland gespeeld. De afgelopen zes jaren kwam Jordy uit voor het 1e team van KV Rigtersbleek/Cottus. Jordy: “De laatste twee jaar heb ik onder Manfred Hofstede mogen spelen en veel geleerd maar ik wil kijken of ik de lat voor mijzelf nog hoger kan leggen. Ik hoop bij DOS’46 mijn grenzen te verleggen en mooie jaren tegemoet te gaan.”

DOS’46 heet Nienke en Jordy van harte welkom en wenst ze heel veel plezier en succes toe bij onze mooie club!

Jordy Nienke